У Житомирі на День міста виступатимуть зірки 90-х

Цьогорічна програма Дня міста у Житомирі дуже відрізнятиметься від попередніх. Про це сьогодні, 5 вересня під час пре-конференції з журналістами заявила секретар міської ради Наталія Леонченко.

На Житомирян та гостей міста чекає багато сюрпризів, фестивалів та шоу-програм.

Минулого року ми відмовилися від урочистого параду. Проте житомиряни приходили до нас з проханням його повернути. Тому, 8 вересня, у суботу, працівники культури, різних підприємств та організацій будуть колоною рухатися до Площі Соборної. Йтиме дві групи: одна від монумента Слави, інша від пам’ятника Тараса Шевченка. Потім вони мають з’єднатися. Всіх секретів ми не відкриватимемо. Приходьте і все побачите на власні очі, – сказала Наталія Петрівна.

Організатори події розповіли, що свято буде проходити на території всього міста, яке буде розбите на кілька блоків: історичний, культурний, багатонаціональний, спортивний, кулінарний

Також у Житомирі вже вдруге відбудеться фестиваль шашлику – «Золотий баран»; свято хліба, на якому учбові заклади Житомира презентуватимуть свої хлібобулочні вироби. На заході буде проведений конкурс на кращий коровай.

Парку ім. Ю Гагаріна перетвориться на середньовічне містечко, де будуть відбуватися лучні та ковальські турніри, демонструватимуться історичні танці. З усієї України до Житомира з’їдуться барди (виконавці пісень «співаної поезії», це супроводжується акомпониментом шестиструнної гітари прим. авт.).

На запитання Репортера Житомира, чи будуть під час гала-концерту для житомирян виступати зірки українського шоу-бізнесу, як це було майже щороку, Наталія Леонченко відповіла:

Це також буде невеличким сюрпризом для Житомира. У гала-концерті приймуть участь фіналісти «Голосу України», а також гурти, які були дуже популярними у 80-90-х роках – це «Електроклуб» та «Лейся песня», – розповіла секретар міської ради Наталія Петрівна.

На свято до Житомира завітають гості з інших областей України та делегація з міст Монтана (Болгарія) та Плоцьк (Польша). День міста Житомира розпочнеться вже у п’ятницю, 7 вересня. О 18:00 відбудеться фестиваль «Вересневі вечори на Михайлівській», а у Житомирському палаці культури фестиваль «Житомир-Гітаріссімо».

Марина Кузьменко