У Житомирі з нелегальними оголошеннями боротиметься “Автодозвін”

З нового року в Житомирі за рішенням міськвиконкому введена комп’ютерна програма «Автодозвін». Запровадили її з метою забезпечення благоустрою, чистоти та порядку міста.

Щоденно інспектори виявляють декілька фактів порушення правил благоустрою. Найчастіше житомиряни розміщують приватні оголошення й іншу рекламу на парковках, алеях, санітарно-захисних зонах, на прибудинкових та інших територіях, будинках, спорудах, їх фасадах, тощо. За фактами даних порушень, зокрема за 14.09.12. і 17.09.12., складено 3 протоколи на три особи.

Разом з тим, до адміністративної відповідальності притягуються громадяни за розміщення реклами політичного характеру в недозволених місцях. Такі місця визначені рішенням виконавчого комітету від 01.08.12. №312 «Про відведення місць у людних місцях та обладнання стендів, дощок оголошень для розміщення матеріалів передвиборної агітації під час виборів народних депутатів України 28 жовтня 2012 року».

Довідково:

Відповідно ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення порушення правил благоустрою територій населених пунктів тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності – від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Правила благоустрою затверджені рішенням міської ради від 29.03.12. № 325 «Про затвердження Правил благоустрою, забезпечення чистоти, порядку і дотримання тиші у м. Житомирі».

Контроль за станом благоустрою міста Житомира, виконанням цих Правил, міська рада покладає на уповноважені нею та виконавчим комітетом організації та підприємства, тобто КП «Інспекція з благоустрою».