У Житомирі заговорили про закриття дитячої поліклініки на 1-го травня. Начальство спростовує

В редакцію сайту Репортер Житомира звернулась молода мама, житомирянка Наталя.

Жінці з якихось джерел стало відомо, що дитячу поліклініку на І-го травня збираються закривати після нового року. Каже, до виборів це все замовчується, а батьків з дітьми відправлять до сімейних лікарів у дорослу поліклініку, – каже Наталя. Якщо щось не влаштовує, то маємо звертатись до приватних клінік, а там обслуговування дуже дороге, – обурюється Наталя.

Батьки кажуть, що написали звернення до мера Житомира і голови Управління охорони здоров`я області.

Вже нібито збирають підписи, хочуть домовитись і вийти в якийсь день на демонстрацію проти закриття.

– Просимо підтримати нас усіх, батьків, чиї дітки обслуговуються в цій поліклініці, – каже Репортерові Наталя.

Батьки говорять про те, що дитячу поліклініку, яка зараз функціонує на 1-го травня реорганізують у поліклініку сімейних лікарів Корольовського р-ну. Богунський район нібито лікуватиме дітей в дорослій поліклініці на Лесі Українки.

– Суть залишається така: діти будуть обслуговуватись разом з дорослими. Це нормально??? А куди дитячих педіатрів – на вулицю… Вони, що не люди?, – кажуть ініціативні батьки, які очевидно проти подібних реформ.

Репортер Житомира звернувся до головного лікаря ЦДМЛ Житомира Володимира Башека. Відомий педіатр спростовує ймовірність закриття поліклініки. Каже, питання про те, що дитячу поліклініку на 1-го травня закриють – не стоїть! Мова йде про реорганізацію первинної медико-санітарної допомоги. Чутки розпускає той, кому це перед виборами вигідно, – переконаний головний лікар.

– Діти, як ходили сюди лікуватися, так і ходитимуть, – каже Башек.

Віктор Борщівський, начальник управління охорони здоров’я міськради інформацію про закриття дитячої поліклініки у Житомирі назвав чутками, але остаточно їх не спростував, пообіцявши, підготувавшись, дати Репортерові Житомира коментар з цього приводу вже завтра.