В обласному архіві відкрилася виставка, присвячена 75-річчю Житомирщини

У вівторок, 18 вересня у Житомирському держархіві відкрилася виставка.

В експозиції – оригінали документів, найстаріші з яких датуються кінцем 18 сторіччя. Серед них і Указ Катерини ІІ про герби міст кількох губерній, в тому числі, і Подільської, до якої в той час входила Житомирська область. До уваги відвідувачів – книги, довідники, адміністративні карти та витяги з офіційних протоколів.

Цікаво, що на виставці вперше представлено документи Житомирського генералкомісаріату періоду Великої Вітчизняної війни. Цьогоріч з них вирішили зняти обмеження доступу, зауважує перший заступник голови Житомирської обласної ради Володимир Арешонков:

“Ми зробили такий крок: дали доступ до архівних матеріалів, які абсолютно неможливо було побачити. Сьогодні ми все більше відкриваємо архівних фондів, далі це буде продовжуватись. Я думаю, що ця подія є надзвичайно цікавою у культурному житті і абсолютно у всіх вимірах”.

В процесі підготовки виставки працівники архіву знайшли автобіографії перших керівників Житомирської області. Значну частину експозиції складають документи 20-х років минулого століття. Завдяки їм можна дізнатися про адміністративний поділ, кількість населених пунктів та економічне становище області в ті часи.

Відвідати виставку житомиряни та гості міста зможуть до 25 вересня.

Джерело: Житомирська Хвиля