Житомир встановив національний рекорд – виготовивши найдовшу в Україні ковбасу

22-го вересня гіпермаркет «Караван» у місті Житомирі встановив національний рекорд України – виготовив найдовшу в Україні ковбасу.

Довжина цієї ковбаси, за замірами інспекторів «Національного реєстру рекордів» О. Задьора та А. Коваленко, становить 35,09 метра. Представники «Національного реєстру рекордів» вручили керівництву гіпермаркету сертифікат рекордсмена.

Ольга Берестяна, начальник відділу маркетингу та реклами гіпермаркету розповіла, що попередньо планувалося зробити ковбасу довжиною у 25 метрів.

«Ми спочатку поставили рекорд для себе, а після результату роботи виявилося, що ми ще й побили рекорд України», – сказала Ольга Берестяна.

За словами керівника виробництва єдиного і найбільш популярного у Житомирі гіпермаркету «Караван» Лариси Чубикіної, над приготуванням найдовшої в Україні ковбаси працювало лише троє поварів і всього 5 годин.

Вага найдовшої в Україні ковбаси – 23 кілограми.

«Готували її наші золоті повари : Денис Шатило, Олександр Рубчак та Ірина Палій. Наші працівники кожного дня на роботі вкладають і душу, і сили, для того продукція була смачною і корисною», – сказала керівник виробництва.

Також Лариса Чубикіна повідомила, що дана ковбаса – «Картоплянка» – приготована за унікальним буковинським рецептом:

«Складається вона із картоплі, сала, цибулі, спеції, мускатний горіх – наша ізюминка. Адже не всі додають до ковбаси мускатний горіх».

Попередній такий рекорд в Україні був встановлений у 2009 році, у Дніпропертовську була спечена ковбаса довжиною у 19 метрів. У Росії найбільша ковбаса – завдовжки 42 метри. Проте житомирські повари не розчаровані цим фактом, а навпаки кажуть, що це є своєрідним стимулом для побиття все нових та нових рекордів. Після офіційної реєстрації рекорду ковбасою-картоплянкою вгощали усіх присутніх.

Маргарита Вільна, Житомир Вести