Житомирський академічний театр ляльок поставить виставу під відкритим небом

Житомир активно готується до відзначення чергового Дня народження міста.

Святкові заходи, присвячені цій події, відбудуться на різних творчих, спортивних, мистецьких та інших майданчиках уже цими вихідних, з 6-го по 9-те вересня.

До святкування Дня заснування нашого міста долучиться і Житомирський академічний обласний театр ляльок. Катерина Бондарчук, головний адміністратор театру ляльок, ділиться творчими планами театру на найближчі святкові вихідні:

«8-го вересня, в суботу, ми братимемо участь у Фестивалі вуличного мистецтва. Ми матимемо два творчих майданчики. Один буде на перехресті вулиць Михайлівської-Лятошинського. Там буде проводитись флешмоб «Подаруй казку», у процесі якого кожна дитина зможе щось намалювати на величезній афіші Театру ляльок, яка потім висітиме на Михайлівській, і запрошуватиме, власне, всіх перехожих до театру.

Також о 12:15 в суботу Театр ляльок Дасть безкоштовну виставу на вулиці Михайлівській, на відкритій сцені. Це буде вистава «Леся та ведмідь». Ми покажемо і дорослим, і малим казку про зачарованого принца і Лесю, яка у процесі цієї казки стане принцесою, і виручатиме цього принца-ведмедя».

Це вже не перша вистава Житомирського обласного театру ляльок під відкритим небом. Подібна подія вже відбувалася на майдані Соборному до Дня незалежності України. Проте керівництво лялькового театру обіцяє приємно здивувати як і маленького, так і дорослого глядача.

«На вулиці Михайлівській, біля стін театру функціонуватиме творчий майданчик «Світ ляльок». Стоятиме декорація. Гратимуть актори. Будуть клоуни. Будуть актори в різних цікавих костюмах. Буде працювати фотограф, і кожен бажаючий зможе сфотографуватися або своїм фотоапаратом, або нашим біля декорацій, разом з акторами, зможе доторкнутись до ляльок, пожмякати їх» – говорить головний адміністратор Житомирського академічного обласного театру ляльок Катерина Бондарчук.

Фотографії не будуть безкоштовними. Проте, як обіцяє адімістрація театру ляльок, ціна їх буде суто символічною. Гроші, виручені від творчого майданчика, підуть на оновлення центральної афіші Житомирського обласного академічного театру ляльок.

Маргарита Вільна, Житомир Вести