Житомирян заохотять до роздільного збору сміття перерахунком комунпослуг

У Житомирі активно впроваджується програма роздільного збору і сортування побутового сміття.

За останні три місяці на 47% сміттєзбірних майданчиків міста вже встановлено спеціалізовані контейнери для роздільного збирання твердих побутових відходів.

Житомиряни потроху звикають до нових реалій, сортуючи ще вдома побутові відходи, відділяючи полімерні вибори від іншого непотребу. Хоча, зрозуміло, що говорити про загальне переорієнування житомирян і комунальників на роздільний збір говорити ще зарано, хоча явні переваги цього способу зрозумілі усім.

По-перше – це чистота біля сміттєвих контейнерів

По-друге, – підприємства перевізники мають можливість заробити гроші на реалізації сортованих відходів. Один раз на три місяці вони перераховуватимуть виручку КВЖРЕПам. Ті ж, у свою чергу, щоб заохотити житомирян і надалі сортувати сміття по окремим контейнерам, проводитимуть перерахунок оплати мешканцями послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій >(у напрямку зменшення).

Також, як повідомив житомирський міський голова Володимир Дебой під час зустрічі з мешканцями пров. Андріївського, який межує з сміттєзвалищем, розглядається можливість відкритя на на міському полігоні по захороненню ТПВ сортувальної лінії з відбором вторинної сировини, що дозволить значно зменшити навантаження на полігон, а також дасть можливість проводити поступове сортування вже захоронених побутових відходів.