ГЕРОЙ-РЯТІВНИК! На Житомирщині реакція пасажира автобусу на смерть водія за кермом, врятувала пасажирів

Під час смерті за кермом водія автобуса, пасажиру вдалося врятувати життя близько двадцяти чоловік.

Віталій Купріянчук обрав професію, де героїзм треба проявляти чи не щодня. Він, водій пожежної машини Новоград-Волинського підрозділу МНС. Реагувати на надзвичайні події навчився вже давно, адже робота у нього така! Втім, те, що героїзм вкотре доведеться проявити у позаробочий час Віталій, повертаючись з роботи додому 21 жовтня, і не здогадувався.

Трагедія, що сталася на маршруті «Новоград-Волинський – Велика Горбаша» сколихнула весь регіон. Водій автобуса Анатолій Дмитренко, що був на маршруті у той день, помер за кермом під час руху транспортного засобу. Паніка, що піднялася у ті хвилини, коли автобус почало петляти по дорозі, зумовила Віталія до рішучих дій.

Не розгубившись, він максимально швидко дістався з середини автобуса до водійського місця і взяв на себе керування.

___________________________________________________________________________________________

«Я скерував автобус на обочину, зупинив його і почав надавати водію першу медичну допомогу – штучне дихання та непрямий масаж серця», – розповідає нам при зустрічі Віталій Володимирович.

На жаль, допомогти йому вже не вдалося, бо як констатували лікарі швидкої допомоги по приїзду, смерть наступила раптово.

____________________________________________________________________________________________

Після намагання врятувати життя водію на місце пригоди викликали швидку, міліцію та перевізника даного маршруту. Інший водій, який прибув на заміну продовжив курсування автобуса у визначеному напрямку, а відповідним службам, що прибули на місце трагедії довелося з’ясовувати всі деталі надзвичайної події.

Якби не швидке реагування справжнього рятівника, якого сьогодні можна по праву назвати героєм, можна тільки здогадуватися чим би могла закінчитися ця історія.

Жертв могло б бути набагато більше, адже в автобусі було близько двадцяти чоловік, і рухався він якраз по містку через водоймище.

Альона Денисюк