Геннадій Зубко застерігає: “Нікому не надавайте копії своїх документів. Ваші дані потім можуть бути використані в незаконних цілях”

Влада не вірить, що може виграти вибори чесно, тому від залякування виборців перед голосуванням переходить до методів фальшування результатів волевиявлення – про це сьогодні, 11 жовтня, на прес-конференціі в Житомирі говорили кандидати в народні депутати Геннадій Зубко (виборчий округ № 62) та Леся Оробець (26-та у виборочому списку Об’єднаноі опозиціі ВО “Батьківщина”).

Лідер Об’єднаної опозиції на Житомирщині Геннадій Зубко розказав журналістам про тиск на працівників бюджетної сфери – їх залякують звільненням, якщо вони не проголосують за провладну партію.

Геннадій Зубко закликав всіх житомирян прийти на виборчі дільниці та перевірити, чи вони є у виборчих списках, а також, чи не прописані «мертві душі» в їх квартирах та будинках.

Геннадій Зубко розповів про те, що кожного дня в штаб Об’єднаної опозиції звертаються житомиряни, які повідомляють про те, що до іхніх квартир приходять невідомі та збирають підписи або ж перевіряють газові лічильники, при цьому просять надати копії своїх паспортів.

«Нікому, ні в якому разі не надавайте копії своїх документів. Ваші дані потім можуть бути використані в незаконних цілях. Кожен такий збір документів згодом в банках породжує хвилю фальшованих кредитів», – закликала всіх Леся Оробець.

Вона також наголосила, що в штабі Партії Регіонів паніка, про що свідчать їх відчайдушні і незаконні методи:

«Ці методи може використати тільки людина, в якої трусяться руки, яка розуміє, що якщо її не виберуть, то вона сяде».

____________________________________________________________________________________________________________

«Не бійтесь іти на вибори. Зараз влада працює за двома схемами. Перша – запевняє населення, що всі політики однакові, голосуй не голосуй, все одно нічого не поміняється. Друга – на вибори ходити смислу немає, все давно підраховано, сфальшовано і протоколи вже написані. Все робиться заради того, щоб явка була мінімальна. Насправді, вони бояться вашого бюлетеню більше, ніж кулі в скроню. Якщо люди прийдуть і візьмуть бюлетень, і поставлять галочку за свого кандидата, то сфальшувати не буде чим», – розповіла Леся Оробець.

Геннадій Зубко та Леся Оробець нагадали також про кримінальну відповідальність за фальшування результатів виборів –до шести років в’язниці:

____________________________________________________________________________________________________________

“Будуть сидіти не кандидати, заради яких всипали бюлетені, а прості члени комісій, які спокусяться на підробку документів”.

____________________________________________________________________________________________________________

Леся Оробець підкреслила, що ці вибори особливі, оскільки виборчі документи, починаючи від бюлетенів і закінчуючи протоколами, зберігатимуться п’ять років:

«Ми знайдемо спосіб підняти цю документацію, висвітлити її в медіа і добитися кримінальної відповідальності всіх тих, хто пішов на угоду із своєю совістю».