Пашинський звів наклеп, а Кізін делегував функцію суду, – Развадовський

Те, що виборча кампанія-2012 буде «брудною», мало хто сумнівався. Але що вона зайде за такі межі, як ігнорування судових рішень, припустити могли хіба що ті, хто до такого кроку вдався.

Зокрема, 3 жовтня 2012 року Окружний адміністративний суд міста Києва розглянув у порядку письмового провадження адміністративну справу за позовом кандидата у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі №67 Віктора Развадовського до кандидата у народні депутати від політичної партії ВО «Батьківщина» у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі Сергія Пашинського про визнання інформації останнього (режим доступу http://byut.com.ua/news/12567.html) такою, що має недостовірний, наклепницький характер та визнання його дій протиправними.

Заслухавши аргументи сторін, суд вирішив, що позивач довів, що інформація викладена відповідачем на офіційному сайті політичної партії ВО «Батьківщина» (режим доступу http://byut.com.ua/news/12567.html) містить завідомо неправдиві негативні відомості, що викладені в образливій формі та що вказані відомості не відповідають дійсності, є образливими, мають наклепницький характер, а також принижують честь, гідність та ділову репутацію Віктора Развадовського:

Вже 8 жовтня 2012 року, після рішення Київського апеляційного адміністративного суду, дана Постанова Окружного адміністративного суду міста Києва про визнання звинувачень кандидатом у народні депутати у загальнодержавному окрузі Сергієм Пашинським на адресу кандидата у народні депутати у 67 одномандатному окрузі Віктора Развадовського протиправними, завідомо недостовірними та такими, що носять наклепницький характер, набрала юридичної сили:

У відповідності до заяви довіреної особи кандидата у народні депутати в 67 одномандатному виборчому окрузі С.Кізіна непрацюючого місцевого жителя В.Кіндрася, власника недіючого цегляного приміщення у селі Новий Любар розміром 60х10 м, в якому на горищі для утеплення зберігалася солома, і яке 29 вересня було пошкоджено вогнем, Любарським РВ УМВС України в Житомирській області проведено ретельну перевірку, під час якої встановлено, що до вказаного приміщення впродовж тривалого часу приходять малолітні діти, які проживають неподалік.

Так, 29.09.2012 року у період часу з 13.00 до 14.00 годин у вказаному приміщені перебували дві дитини, мешканці с. Новий Любар. Внаслідок їхнього перебування у згаданому приміщенні і виникла пожежа. У зв’язку з викладеним, у порушенні кримінальної справи, як того вимагав В.Кіндрась, було відмовлено, через відсутність у даному випадку складу злочину, передбаченого ст. 194 (навмисне пошкодження майна) КК України, оскільки на момент скоєння злочину вказані особи не досягли віку з якого настає кримінальна відповідальність.

Зважаючи на вище наведене, громадянину Кіндрасю В.І. було пояснено, що для відшкодування збитків йому необхідно звертатися до суду у приватному порядку. Одночасно повідомлялося, що відповідно до ст. 99-1 КПК України він має право у семиденний термін з дня отримання постанови оскаржити вказане рішення до прокуратури Любарського району або суду:

За результатами слідства, яке завершилося, матеріали справи Любарським РВ УМВС України в Житомирській області були спрямовані до суду. 10 жовтня 2012 року рішенням Любарського районного суду за неналежне виховання неповнолітніх дітей Заїку Е.Д. та Яблонську Т.Ф. визнано винними у вчиненні правопорушення, передбаченого ст. 184 ч.1 КУпАП і накладено на них адміністративне стягнення за цією статтею у вигляді попередження.

Постанова про накладання адміністративного стягнення ними може бути оскаржена до Апеляційного суду Житомирської області протягом десяти днів з дня її винесення:

Правозахисник Сидір Кізін, мав би знати, що у цивілізованій, правовій державі – якою прагне бачити свою Україну народ – правосуддя здійснюється виключно судами. Делегування функцій судів, а також привласнення цих функцій іншими органами чи посадовими особами не допускається.

Тобто, винуватість чи невинуватість особи встановлює не прес-служба, не кандидат у народні депутати, не міліція, не прокурор… – а тільки суд.

Джерело: zhitomir-online.com