Тимошенко відчуває небезпеку: політологи прогнозують перше місце в опозиції і друге на виборах партії «УДАР»

Юлія Володимирівна останнім часом проявляє надмірну активність у лікарні, боячись втратити пальму першості в опозиції.

Колишній лідер партії «Батьківщина» розпочала свої акції протесту: то лежить на підлозі, то її хочуть виписати і при цьому не пускають в туалет, то вона барабанить каблуком у двері, вибиваючи зустріч з соратниками. Зазначимо, цей метод виявився результативним. Тюремники таки дозволили екс-прем’єру зустрітися з лідерами опозиції. Одним словом, пригоди VIP-ув’язненої в Харківській лікарні затьмарили всі новини, навіть “закон про наклеп”.

За словами політологів, Тимошенко вирішила особисто втрутитися у виборчу компанію.

«Юлія Володимирівна відчуває небезпеку, що перше місце в опозиції і друге на виборах посяде Кличко. Це, звичайно, було б страшним ударом по “Батьківщині”, по долі Тимошенко і спричинило б потім за собою відхід Яценюка в окрему фракцію “Фронту змін”. Призвело б до суттєвої перекомбінації парламентського та політичного поля. Тому у неї не залишалося іншого виходу, як піти ва-банк, вийти безпосередньо і спробувати вплинути на виборчу компанію», – припустив політолог Вадим Карасьов.

Тарас Березовець також вважає, що Юлія Володимирівна переконалася, що її соратники “валять” виборчу кампанію “Батьківщини” і вирішила заявити про себе.

«Вона зрозуміла, що без її особистого ресурсу опозиція не може боротися з Партією регіонів і ще чого доброго поступиться другим місцем “Удару” Кличка», інформує ТСН.

За коментарями стосовно такої активної реакції Юлії Тимошенко на виборчий процес та прогнозів політологів, Репортер Житомира вирішив поцікавитися у кандидата в народні депутати від партії «УДАР» по 62 округу в Житомирі Романа Давиденка.

– Пане Романе, як ви можете прокоментувати заяви політологів?

– Ідея опозиційності по суті скомпроментована, і тримається тільки на особистих якостях лідера, якій знаходиться за гратами. Роль спікера на себе не може взяти ніхто з тих, хто ще може щось говорити, я не кажу про діяти. Що цікаво, ні першим, ні другим пунктом програми об’єднаної опозиції немає, звільнити лідера опозиції із-за грат. Складається враження, що їм це і не потрібно, більш того вигідно.

Партія “УДАР” планомірно проводить свою ідеологію, робить акцент на здобуту роками репутацію і втрачати цю репутацію не збирається, яку б дорогу ціну не пропонували. Ідеї і патриотизму – ось, чого не вистачає Державності України, що розуміємо ми і до чого прагнемо. Ми однозначно будемо голосувати за звільнення політичних в’язнів, чи буде голосувати за це опозиція – питання, на яке вони самі не можуть дати відповіді, у будь-якому випадку я це не почув.

– Майже кожні вибори у Житомирі опозиція перемагала. На вашу думку, чи буде “удар” по нинішній владі на виборах-2012 у Житомирі?

– Відповідаючи на Ваше питання, хочу спитати, а що зробила опозиція для Житомира і житомирян коли знаходилась при владі? Який критерій опозиційності? Чи вони думають, що коли проходить голосування у ВР по суттєво важливим питанням, вони встають і ідуть геть з зали, а провладна коаліція, потираючи руки голосує, бо їм ніхто не заважає? Так вони відповідно до Трудового Кодексу “прогульники” і все… Так само у Житомирі ми опозиція, нам не дають слово нас затискують в інформаційному просторі, нам не дають слова? Та хто ж у вас його відбирав?