У Житомирі пройде концерт пам’яті композитора Андрія Остапенка, пісні якого стали народними

У Житомирі 8 жовтня вшанують пам’ять видатного майстра Андрія Остапенка.

Ну хто не знає пісню “Листопад” у виконанні Оксани Білозір? А її автор Андрій Остапенко! Талановитий композитор пішов з життя минулого року 7 жовтня. За вікном якраз кружляв осінній листопад, наче у його пісні…

Благодійний концерт, який одночасно стане вечором пам’яті для рідних, друзів, колег, шанувальників творчості самобутнього композитора, аранжувальника, музиканта відбудеться о 18.30 на сцені Житомирського академічного театру ім. І. Кочерги за підтримки управління культури і туризму облдержадміністрації, інформує прес-служба ОДА.

Пісні на музику Андрія Остапенка співатимуть Юрій Градовський і гурт «Древляни», Оксана Білозір, Василь Лазарович, Вадим Крищенко, дует «Світязь», Володимир та Ірина Шинкаруки, Надія Крутова-Шестак та інші відомі виконавці.

Квитки коштуватимуть від 30 до 90 гривень, також у концертній залі стоятимуть благодійні скриньки. Всі зібрані кошти будуть направлені на встановлення пам’ятника видатному музиканту.

Андрій Остапенко народився в Житомирі. Друг Володимир Шинкарук у своїй книзі написав про нього: «На жаль, переїзд Андрія до Києва одразу перетворив Житомир на віддалену естрадну периферію».

Працювати з Андрієм Остапенком вважали за честь кращі майстри естради. Його визнали одним з найкращих аранжувальників України. На студії Андрія у Києві записувались перші естрадні зірки. Талановиті аранжації нашого земляка допомогли багатьом молодим талантам поповнити естрадне сузір’я. Понад 10 років Андрій був головним аранжувальником Софії Ротару. Саме наш земляк, житомирянин створив аранжації улюблених хітів народної артистки України, Росії та Молдови.

Пісні композитора Андрія Остапенка – улюблені серед українців. Багато з них стали майже народними. Андрій Остапенко створив незабутні шлягери: «Благословенна будь», «Листопад», «Розкажу тобі думку таємну», «Зоряна криниця», «Я люблю рок-н-рол» та багато інших.