У Житомирі з’явився автобус-привид. ВІДЕО

Автобус-привид – Житомирській спортивній школі ще в червні подарували транспорт, але заклад досі його не отримав.

5 червня до 100-річчя місцевого футбольного руху обласна влада вручила спортсменам сучасний Neoplan, аби учні їздили на змагання. Втім, діти проїхали в ньому лише один раз, зробивши символічне коло пошани з керівниками області. Одразу після свята автобус зник.

«Державна адміністрація дала нам відповідь, що даний автобус знаходиться на балансі даної школи і вирішується питання з ліцензією про надання послуг цим автобусом. Але автобуса до цих пір ніхто не бачив»каже батько учня спортивної школи Олександр Мосіюк.

Автобуса юні футболісти чекали вже давно – кажуть батьки. Адже власний транспорт – це насамперед безпека дітей

А ще – суттєва економія. Кожна поїздка у сусідні області в середньому обходиться родинам у понад півтисячі гривень.

Школа підтримує дітей, каже директор спортивного закладу. А ситуацію з автобусом називає непорозумінням. Обіцяє – невдовзі владнають усі тендерні процедури і його одразу приженуть на територію школи.

Журналістам вдалОся знайти Neoplan на стоянці одного з місцевих автотранспортних підприємств. Поза камерою працівники кажуть: автобус там уже 2 місяці.

«Є нюанси, які від нас не залежать. Чекаємо. У мене все готове: водій є, пальне підготував. Деталі можете спитати в обласному управлінні», – каже директор Житомирської дитячо-юнацької школи футболу «Полісся» Микола Сосюра.

В обласному управлінні сім’ї, молоді та спорту нам нічого не пояснили. Керівник начебто в постійних роз’їздах, а заступник – у відпустці.

На зв’язку – лише директор школи: процедура оформлення не проста – це тендери на закупівлю транспорту та юридичне оформлення ліцензії. Та чому цього не зробили до того, як дарувати автобус – сам не розуміє. Але заспокоює: автобус, на який обласна рада виділила 600 тисяч гривень, таки прибуде до своїх власників.