“УДАР” зняв Давиденка заради перемоги Зубка

“УДАР Віталія Кличка” оприлюднила заяву про зняття частини кандидатів у мажоритарних округах на користь колег по опозиції заради перемоги над кандидатами – висуванцями влади.

Як заявляють в прес-службі Житомирського регіонального виборчого штабу партії «УДАР» ще з самого початку передвиборчих перегонів партією було запропоноване враховувати думку кожного виборця, а не приймати рішення у партійних кулуарах. Таким чином «УДАР» дійсно стоїть на проголошених ними з першого дня існування принципах та позиціях, а саме «бути ближче до людей».

За ініціативою партії «УДАР» та її Лідера Віталія Кличка було запропоновано об’єднати зусилля з ВО «Батьківщина» проти партії влади. Першим кроком стало проведення опозиційними силами соціологічних досліджень по всій Україні та безпосередньо на Житомирщині, а також оцінено рівень підтримки кандидатів громадянами: «Саме це дало змогу зробити правильний вибір щодо об’єднання заради однієї мети – перемоги над представниками Партії регіонів та її сателітів. Партії обопільно пішли на зустріч одна одній, частково знімаючи своїх мажоритарників на користь лідируючого опозиційного кандидата», – заявляють в прес-службі регіонального штабу.

Стосовно Житомирщини, то на з’їзді ПП “УДАР Віталія Кличка” було прийнято рішення по відкликанню двох кандидатів у Народні депутати – Сергія Дмитренко, по 64 виборчому окрузі та Романа Давиденка, по 62 виборчому окрузі на користь опозиційних кандидатів. У останньому випадку – лідируючого по Житомиру Геннадія Зубка, висуванця ВО “Батьківщина”.

___________________________________________________________________________________________

«Ми раді, що наші партійці, усвідомлюючи свою відповідальність, зробили цей крок-зняли свої кандидатури»

Віталій Кличко

____________________________________________________________________________________________

Він вважає, що це логічний крок у ситуації, коли важливий кожен голос, відданий за опозиційні сили. «Ми не повинні розтягувати голоси, воюючи одне проти одного. Бо виграє від цього тільки Партія регіонів. А наше завдання – створити демократичну більшість у парламенті та відсторонити від влади Партію регіонів» – зазначив лідер “УДАРу”.