“Влада для політичної дискусії використовує тему “валити на попередника”, – Віктор Ющенко

«Якщо у влади щось не виходить – зі свободою слова, в економіці, у міжнародній політиці, – вона використовує, як в анекдоті, тему «першого конверту»: «вали все на попередника».

Так Президент України (2005-2010 рр.), лідер «Нашої України» Віктор Ющенко під час прес-конференції в Житомирі прокоментував політичну рекламу партії влади, в якій «помаранчевих» звинувачують у руйнуванні економіки країни.

Читай на Репортері Житомира: Ющенко у Житомирі про опозицію: Мені жаль Яценюка!

Водночас Ющенко нагадав, що за його президентства темпи зростання економіки досягали 7,5% на рік і були найвищими в Європі, у той час як зараз вони становлять 0,5%, а інвестицій за 2005-2010 роки Україна отримала 36 млрд. доларів – проти нинішніх 5 млрд.

___________________________________________________________________________________________

Демократія – не в тому, хто більше помиїв виллє на опонента, а в тому, щоб змагатися планами. Виборча стратегія «валити на попередника» обрана через відсутність у партії влади розробленого національного курсу – плану розвитку країни.

Віктор Ющенко

____________________________________________________________________________________________

Проявами відсутності цілісного уявлення про напрямок розвитку Віктор Ющенко називає таку практику: «У нас приймають закон про Земельний банк, який має обслуговувати ринок сільськогосподарських земель – але не ухвалено сам базовий закон про ринок земель; приймають закон про регіональні мови – коли не ухвалено базовий закон про державну українську мову».

___________________________________________________________________________________________

«Немає комплексної політики, є окремі фрагменти», – схарактеризував одну з основних проблем діяльності нинішньої влади Віктор Ющенко.

____________________________________________________________________________________________