Житомирській журналістці Оксані Трокоз перешкодили задати питання ініціаторові закону про наклеп

Коростишівський міліція проводить перевірку факту перешкоджання журналістській діяльності за заявою кореспондентки 5-го каналу Оксани Трокоз.

Про це «Телекритиці» повідомила служба зв`язків з громадськістю УМВС України в Житомирській області.

«До будинку культури в Коростишеві виїжджала слідчо-оперативна група райвідділу, працівники якої з’ясовували обставини події безпосередньо у приміщенні будинку культури. Наразі перевірка за даним фактом триває», – зазначили в службу зв`язків з громадськістю.

Нагадаємо, 17 жовтня знімальна група 5-го каналу не змогла потрапити на концерт, організований депутатом Віталієм Журавським. Журналісти прийшли на захід, що анонсувався як відкритий, аби скористатися нагодою поставити запитання депутату. Однак четверо невідомих чинили їм перепони: зачиняли двері, затуляли камеру та відтягували оператора. Також працівниця будинку культури зачинила на ключ усі двері, що вели до зали і виганяла журналістів, обіцяючи їх побити.

Після інциденту Оксана Трокоз подала заяву до міліції про перешкоджання журналістській діяльності. За словами кореспондентки, вона не вперше не змогла поспілкуватися з депутатом під час заходів:

___________________________________________________________________________________________

«Шукаючи зустрічі з Журавським, 5 канал кілька разів приїжджав на організовані ним свята. І все безуспішно: він або втікає, або не приїздить»

____________________________________________________________________________________________

Зокрема, на початку жовтня під час акції учасників громадського руху «Відсіч» у ході святкування Дня вчителя начальник коростишівського управління освіти намагався силою виштовхати журналістів разом із активістами із приміщення, де перебував пан Журавський.