Житомирянин отримав грант від Кучми

Популярний співак, житомирянин Артем Кондратюк став володарем “Гран-прі” ювілейого ХХ Міжнародного телевізійного пісенного фестивалю “Доля”.

Престижний міжнародний фестиваль пройшов з 15-17 жовтня у Києві. Переможний кубок фестивалю Артему Кондратюку вручив співзасновник і співголова журі фестивалю народний артист України Мар’ян Гаденко. Разом із кубком Артем отримав грант від засновника фестивалю Леоніда Кучми на розвиток власної пісенної творчості.

Про це журналістам повідомила музичний керівник Артема Кондратюка Лариса Івасенко.

Цьогорічний ювілейний ХХ фестиваль проходив у Києві. Засновник фестивалю – Президентський фонд Леоніда Кучми “Україна”

У фестивалі брали участь співаки віком від 17 до 30 років у номінаціях “Сучасна українська пісня”, “Авторська пісня та співана поезія”, “Сучасна обробка народної пісні”. Заявки на участь подали 160 співаків з Росії, Білорусії та України. Для участі у фестивалі відібрали 35 чоловік.

Члени журі публічно оцінювали виступ кожного конкурсанта, вказуючи на плюси й недоліки. Обидва виступи Артема Кондратюка супроводжувались оваціями і захопленням журі. Жодних претензій до виступів житомирянина не було. Журі резюмувало: “Ти повністю сформований артист. У нас просто мурашки по шкірі. Бажаємо тобі удачі!”.

Першого конкурсного дня Артем Кондратюк заспівав пісню “Тебе не зрозуміти” Олеся Коляди, другого дня співак виконав легендарну “Confessa”

Усі учасники фестивалю були дуже сильними професійними співаками. Однак, виступи Артема якісно відрізнялися від інших, і ні в кого не було сумніву, що саме Кондратюк заслуговує на “Гран-прі”.

Відразу після перемоги до Артема підходили імениті поети, композитори, аранжувальники і пропонували свої пісні. У співака з’явилось багато нових друзів, охочих співпрацювати, створювати спільні творчі проекти.

Назва фестивалю “Доля” є символічною для Артема Конратюка, адже доля справді є прихильною до співака

Серед його здобутків – уже близько 15 “Гран-прі” на престижних всеукраїнських і міжнародних фестивалях.

Житомир має ще один привід для радощів. Вокальний ансамбль “Акорд” з Житомирського державного технологічного університету в своїй номінації здобув 2-гу премію.

Завдяки співорганізатору фестивалю телеканалу “УТР”, перемогу наших земляків побачать у 117 країнах світу.

Андрій Козаченко, Житомир Вести