«Цей бій надовго» або «Добровільно мандати не віддали, примусово відберемо»

Сьогодні закінчилась «облога» ЦВК, хоча судячи по паркану, мене не покидає відчуття, що когось і десь надурили, але не розумію де.

Писати дифірамби об’єднаній опозиції немає сенсу, вони були, є і залишаться при владі, а отже заклики в адресу «СВОБОДИ» і «УДАРу», – «Складемо мандати, не дамо владі познущатися над мільйонами виборців і їхньому вибору!», – якось не чіпляють. Хе, з дулею в кишені. Проте, в будь-якому випадку, комусь в Раді треба буде працювати, так хто як не ми – знаючи систему і вміючи правильно голосувати?! А ви, панове «піонери- першозаходці та благородні лицарі політичних зехерів» готуйтесь до нових звершень та позичайте ресурс.

Але, не так сталось, як гадалось. Першокурснику, випускнику Чернівецького юрфаку та численним лідерам, «рубають юридичну фішку». Один із таких лідерів на фінальному мітингу, перефразувавши слова грізно вигукнув: «Не буде у владі 5 мажоритарних округів. Ми їх відстоювали, відстоювали, і фіг його знає чи відстояли, але владі зуськи, а не 5 мандатів. – Ганьба»! Ну не можна дерев’яним мандатом розтопити політичну піч, не буде він горіти бо «сирий та протипожежний».

____________________________________________________________________________________________

Не та ідея, не той фасон.

____________________________________________________________________________________________

Правильно казав Віталій Кличко, для того, щоб ідею підхопили маси, потрібен масштаб, і перевибори парламенту в повному обсязі з відкритими списками за пропорційною системою. Нам потрібен шлях до більш-менш зрозумілої демократії, а не ті половинчасті закиди, «не дамо, бо не маємо».

Дякую, що лідери взагалі приїжджали – з затримкою, з паузою, але приїжджали, чим радували перші ряди палких прихильників, які із задоволенням розглядали черевики і костюми політиків. По кількості прапорів в останній день в мене склалось враження, що, крім УДАРу, це взагалі нікому не було потрібно. Обледащіли опозиціонери поверталися додому: не було чергування, музики, пісень.

Обдумуючи та аналізуючи ситуацію з мажоритарними округами, де виникли серйозні протистояння, складається враження, що влада може робити з людьми все, що завгодно. Захочуть внесуть в бюлетені нові данні, захочуть винесуть судове рішення, а потім скажуть, що одягнуті в каски с ключками та на ковзанах хокеїсти виконували рішення самого гуманного суду в світі. Та й, взагалі, вони мирно проводили зібрання, а на них напали розлючені доярки та двірники із спецзасобами.

____________________________________________________________________________________________

На схід України взагалі не суньтеся, немає вам чого там ловити та голосувати – «Ми ж не ліземо у ваш Київ! Ми і так їм керуємо!»

____________________________________________________________________________________________

Якщо з бюлетенями «не пройшло» – внесуть дані в сервер (паролі, ключі є). Чи, наприклад, об’явимо перерахунок голосів або перевибори по окремо взятим округам, а тим хто має особисту думку в ЦВК розкажемо, що такої в мировій практиці немає. З якого переляку згадали, хоч про якусь практику? І що їм відомо про це поняття?

А захочемо, зашлемо «амбалів-журналістів»! І нічого, що вони не знають як олівець в руці тримати, і як тиснути на клавішу. Ці «ненажерналісти» за допомогою хокеїстів рознесуть дільницю, зіпсують бюлетені та «свиснуть» печатку разом з Головою. Печатку проп’ють, а Голову переоберуть як такого, що втратив голову. І, що цікаво, їм за це поки що нічого не буде! Але люди вже себе проявили.

І не збагнуть вони, дурники, що підставили їх. Вони вже на гачку і час розплати настане, неодмінно настане – не від своїх, так від чужих. «Ніхто не забутий! Ніщо не забуто», – ще не відмінялось. Тому підтвердження – заклик Голови ЦВК: «Розібратися з суддями Київського адмінсуду, що нахабно підмахнули рішення по 94 округу».

Хочете запитати: «А де ж позитив?», – так він є. У таких ситуаціях ми один одного перевіряємо на стійкість, на міцність та затверджуємося у власних переконаннях щодо принциповості і чіткої громадської позиції. Приємно, коли біля тебе пліч-о-пліч, стоїть Чемпіон Світу з боксу, пауєрліфтінгу, легенда спецназу; відомі науковці, маркетологи, викладачі та інші відомі українці. Чудово, коли поруч донеччани з «комком у горлі», стискуючи «натружені» руки кричать на весь голос: «ДОНБАС встає з колін!» Скрізь лунають заклики, до міліції та підрозділів МВС не виконувати злочинні накази, та не ганьбити старих батьків – 39 статтю Конституції, також ще ніхто не відміняв.

І на останок, РАБАМ місця немає в РАЮ! Це мають знати всі, хто каже про «тушкування». Все буде якраз навпаки! Провладники це теж знають і, думаю, найближчим часом «політичні трупи» (які і так себе такими вважають, оскільки немає про що вже їм брехати) будуть розробляти «багатоходовки» щоб не потрапити під УДАР, який, як принесе перемогу нокаутом! Цей бій надовго! Сил вистачить, тренування сьогодні завершено!