Леонченко запропонували звільнити

Висловити недовіру секретареві Житомирської міської ради Наталії Леонченко запропонував депутат Сергій Оніщук.

Готується поіменне голосування.

Наталія Леонченко щодо цього зазначила, що поважає думку депутатів. Каже, сприйме рішення, прийняте демократичним шляхом.

“Я не хочу, щоб стосовно цього зривалася сесія, – каже Леонченко. – Ми працюємо 2 роки. Є досвідчені депутати, є ті, що перший раз прийшли. Але нас усіх об’єднує те, що нас обрали люди.

За ці два роки у нас були досягнення і помилки. Я не хочу, щоб ми звинувачували один одного, що не налагодився у певній мірі контакт і співпраця. Я стараюся виправити вашу довіру висловлену мені 2 роки назад. Я намагаюсь працювати чесно і прозоро. Жоден не може звинуватити мене у тому, що я поводилась неcправедливо і когось обманювала.

Нас єднає місто. Якщо так станеться, що рада вирішить, що я недостойна вашої довіри, я сприйму це з глибокою шаною. Прошу зробити це цивілізовано.

Моя пропозиція, якщо ви до неї прислухаєтесь – вирішувати суперечки шляхом переговорів. Я готова до співпраці, готова чути думку кожного. І у будь-якому випадку буду поважати і підтримувати ваш вибір”.

– Для чого це робити, яке покращення від звільнення секретаря ми досягнемо, – запитав у колег депутатів Володимир Кропивницький. – Не складені умови підтримки депутатами секретаря. У чому вона винна? Виборці чекають від нас стабільності, а не шоу.

– Тут гра. Треба її зіграти. На її місці стояв би кожний. Так, недопрацювує секретар, не завджи захищає позиції депутатів. Але кому вигідно розкачувати човен?, – запитує депутат Василь Кучик.

Депутат Савенко зі свого боку каже, що Леонченко мала цілий рік на те, щоб виправити недоліки у роботі. “І це питання не сьогодні виникло”, – каже Савенко.

Це політична кон’юнктура – опозиції треба зняти секретаря прямо зараз. Це гра – переконаний депутат Сарно.

Володимир Дебой: “Ситуація, яка назріла, створена шляхом: спочатку зняти, а далі подивимось? Дехто йшов у раду свідомо знімати секретаря. Де тут об’єднання навколо громади? За два роки не стають секретарями, не народжуються міськими головами. У нас сильна каденція. Я погоджуюсь, що більшість була ситуативною і певні образи притаїлись. Тому давате до наступної сесії це питання вирішувати.”