Мер Житомира сильно ризикує, але на поступки поки не йде

З джерел Репортер Житомира стало відомо, що депутатів-регіоналів, які останні два пленарні засідання сесії житомирської міської ради діють в унісон з опозицією, можуть виключити з Партії Регіонів.

Це Микола Туфанов, Олег Малиновський, Володимир Гірук, Олег Самчук.

Рішення щодо депутатів-регіоналів, які у міській раді долучилися до обструкції, яку влаштовує міському голові Володимирові Дебою незадоволена опозиція, прийматиме рада партії з втручанням партійної організації області. Якщо буде у тому необхідність – питання розглядатиме і центральний комітет Партії Регіонів.

Про це сьогодні повідомив журналістам міський голова Володимир Дебой.

– Ті, хто піддався впливу, і просто дав слово блокувати прийняття важливих для міста рішень мали б глибше розібратися у суті того, що відбувається. Тому що такими діями блокується вирішення питань заробітних плат людей, які виконували роботи, зупиняється робота зі сприяння бізнесу, інвестиціям. Це шлях у нікуди, який сьогодні став можливим у міській раді Житомира у тому числі й через сприяння частини депутатів фракції Партії Регіонів, яка активно підтримала деструктивну роботу, – коментує мер міста.

Нагадаємо, сьогодні під час засідання сесії міської ради депутати не проголосували за взяття до відома звіт про виконання міського бюджету за 9 місяців. Один з аргументів, який пролунав від депутата Володимира Михальця (Фронт Змін) – продемонструвати міському голові, що його діяльність не влаштовує депутатський корпус.

Читайте! Опозиція використала господарське питання, щоб тиснути на Дебоя

У ЗМІ пишуть про те, що опозиція, якій вдалося зняти Леонченко, відчувши силу, прикладе зусилля, щоб дотиснути Дебоя, залишивши його ще й без заступників. Від мера вимагають поступок.

Але по тих коментарях, які сьогодні надав пресі мер Житомира Володимир Дебой, очевидно, що на компроміс на умовах опозиції він поки йти не збирається, хоча багато чим ризикує. 2/3-х голосів від загального складу ради (41 голос) і недовіра висловлюєтся самому мерові, дарма що його обирала громада. Однак міський голова, принаймні публічно, не здає позиції.

– За гучними політичними заявами опозиції про те що її не чують, присутні у залі не почули жодного конкретного прикладу. Лунають загальні необ’єктивні звинувачення. Можливо й добре, що сесію перенесли – оскільки те, що відбувалося – більше нагадувало шоу, – прокоментував сьогоднішні події у раді мер Житомира Володимир Дебой.