Мешканець Житомирщини змайстрував велосипед з бамбука. ФОТО

З кожним днем по всьому світу велосипед стає все популярнішим. Відомі політичні діячі пересідають на веломашини, і тільки наші на гелікоптери.

Цього року любителі велосипеда зібрались на Велопарад, протягом всього весни та літа велосипедисти збираються на “покатушки”. Для когось Велик просто засіб пересування, а для когось — це спосіб життя.

Миколу Ляпунова здоровий спосіб життя надихає на створення велосипедів. У колекції сім’ї близько 10 складених власноруч велосипедів. Останнім творінням Миколи став бамбуковий велосипед. Такі велосипеди почали складати кілька років тому в Великобританії.

На великій виставці в Британії представили перший вітчизняний гірський велосипед з бамбука

Його створили дизайнери Університету Оксфорд Брукс. За їхніми словами, їх творіння володіє міцністю сталі та пружністю вуглецевого волокна. Конструктори вибрали бамбук для рами своєї моделі саме через ці властивості, а екологічні якості цього природного матеріалу грали другорядну роль.

Згодом новинку почали збирати в багатьох країнах. Ідея про те, щоб скласти для себе такий велосипед, у Миколи виникла спонтанно, побачивши фото такого велосипеда у інтернеті, вирішив спробувати сконструювати таке диво самостійно.

Джерело: radomyshl.com