Моніторинг засвідчив тенденцію росту економіки Житомира

Про це повідомив заступник директора департаменту економічного розвитку міської ради Олена Баранівська сьогодні у Житомирі під час засідання міськвиконкому.

Загальний обсяг іноземних інвестицій в економіку міста склав 96 мільйонів доларів. Це 26,4% усіх інвестиції в область із-за кордону. Якщо поділити ці гроші між усіма житомирянами, то кожен отримав би 345,9 доларів США. У минулому році на одного жителя міста припадало 284,6 доларів.

«Економіка Житомира розвивається і має сталу тенденцію до зростання. Більшість програм прийнятих до виконання у 2012-му році виконуються і перебувають на стадії завершення. Про це свідчать результати моніторингу проведеного у першій декаді листопада», – зазначила Олена Баранівська.

За 9 місяців промислові підприємства Житомира на 10% більше виробили продукції, ніж у минулому році за цей же період. Це майже половина загального показника по області – 43,4%.

Так, 3% зростання цього року демонструє целюлозно-паперова промисловість, 27% хімічна. Металургія покращила свої показники на 12%, машинобудування – на 23%.

Житомирський м’ясокомбінат на 30% збільшив реалізацію продукції. Примітно, що навіть таке збиткове підприємство як «Верстатуніверсалмаш», яке розвалилося одразу ж після розпаду СРСР, збільшило обсяги реалізації в 4,2 рази.