Народних депутатів у Житомирі ховатимуть на “Дружбі” з почестями за кошти громади без рішення виконкому

Відтепер для того, щоб провести у останній шлях народного депутата на алеї почесних поховань у Житомирі за кошти громади міста не треба навіть рішення виконкому.

Таке рішення сьогодні прийняв житомирський міськвиконком, внісши зміни до попереднього рішення від 26.11.09 №801 “Про затвердження Положення про порядок функціонування місць поховання в м. Житомирі”.

Відтепер на алеї почесних поховань у Житомирі ховатить за рахунок місцевого бюджету почесних громадян міста Житомира, Героїв Радянського Союзу, Героїв України, Героїв Соціалістичної праці, народних депутатів України, кавалерів орденів Слави 3-х ступенів.

Нагадаємо, після нетривалих дискусій депутатам місцевих рад таке право міськвиконком не надав. Член виконкому Віталій Француз під час сьогоднішнього обговорення пожартував: нехай місцеві депутати живуть 100 років…

А ось щодо народних…. У Житомирі право на поховання у почесному місці навіть без окремого погодження влади надається людям, які хоча б одне скликання мали статус депутата Верховної Ради України.

Нагадаємо, менше місяця тому в Україні пройшли парламентські вибори і людей, які отримали привілегію бути похованими у Житомирі безкоштовно стало ще більше. Хоча, родина кожного з обранців народу, могла б забезпечити належну достойність поховання померлого нардепа за власний рахунок. Згідно задекларованих видатків і способу життя народні депутати – найзаможніші люди країни. Разом з тим, багатьом житомирянам складно знайти гроші, щоб просто поховати родича.

Очевидно, що при бажанні близьких померлого, який у минулі роки був депутатом Верховної Ради поховати свого почесного родича у Житомирі, не враховуватиметься його прописка. Тобто, не матиме значення звідки депутат – з Житомира, чи, наприклад, Бердичева, працював на благо територіальної громади Житомира, чи іншого міста. Хоча, навряд чи на житомирському цвинтарі ми побачимо “загальнодержавну алею нардепів”. Ця привілея актуальна швидше для місцевих.

Почесні поховання проводяться на центральній алеї нової ділянки Корбутівського кладовища, вздовж першого ряду секторів – алеї почесних поховань. На ній ховатимуть осіб, які внесли значний вклад у розвиток міста Житомира.

Поховання осіб на алеї почесних поховань здійснюється на підставі рішення виконавчого комітету Житомирської міської ради крім вищезазначених категорій громадян.