Після ліквідації БТІ шахраї зможуть красти квартири за підробними документами

Нові правила реєстрації нерухомості мають набути чинності з нового року.

Так посадовці обіцяють скоротити кількість папірців з печатками і черг за ними. Але серед людей почалася паніка про неминучий колапс.

Перший заступник голови Укрдержреєстру Ірина Завальна пояснила:

“Реєстрацію будуть проводити державні реєстратори і нотаріуси. Якщо нежитлова чи житлова нерухомість була зареєстрована раніше, то реєстрація буде проводитись саме в цих органах, а не в бюро технічної інвентаризації, як зараз”, йдеться у сюжеті ТСН.

За словами посадовця, створюється окрема інстанція – служба єдиного державного реєстру, яка допоможе продати і купити нерухомість без БТІ, за один раз. Але Бюро технічної інвентарізації, виявляється, не ліквідовують.

У БТІ будуть обмірювати і видавати технічні паспорти. Проте, все рівно виходить, що тепер треба буде робити інвентаризацію в БТІ, а потім іти ще за довідкою у ще одну інстанцію.

У БТІ працівниць вже попередили: з нового року шукати нову роботу. Утім, дехто каже, що тепер може залишитись не лише без роботи, а й без помешкання.

Люди побоюються, що зараз реєстр буде пустим. Нотаріуси не знають, хто є реально власником. Тобто людина може прийти з підробним документом до нотаріуса, і квартири зможуть продаватися без відома власників по підробним документам, і дуже буде важко їх зловити.