Репортер зібрав думки депутатів щодо звільнення Леонченко

– Це моє особисте внутрішнє питанння. Мотиватувати свої дії я не буду, – каже голова земельної комісії міської ради регіонал Микола Туфанов Репортеру Житомира.

Коли ж Репортер нагадав Миколі Григоровичу про його партійність, регіонал замість відповіді запитав: “Нащо воно тобі, синку…”

Нагадаємо, на земельній комісії, яку очолює Туфанов – частенько сперечався з секретарем міської ради з процедурних моментів.

– Опозиція голосує зі світоглядних питань. Нам не подобається те, що робиться у місті, як міський голова здійснює свої повноваження. А ось чому до нас долучилися регіонали – ось це питання, – каже присутній за засіданні сесії депутат обласної ради Руслан Годований.

На думку опозиціонера, частина регіоналів можливо хотіла більшого, а не отримавши бажаного – пішла проти мера-однопартійця.

У самій фракції ПР, тій її частині, яка за мера і за Леонченко збентежений вигляд. Депутат Юрій Самборський каже, що нинішнє голосування показало хто є хто у фракції. Мовляв, з цього будуть зроблені серйозні висновки.

Але, очевидно, що ці запізнілі висновки не зможуть відновити вплив міського голови. За опозиційного секретаря йому буде важко вести діалог з депутатами.

На запитання Репортера до опозиціонерів: “хто наступний?” ми не отримали конкретної відповіді. Мовляв, вони вже й так перемогли. Хоча дехто висловлювався, що наступним може бути Закусило, якому, дослівно, “давно пора на пенсію”.

Формальний ініціатор зняття Леонченко, депутат Сергій Оніщук згадав випадок коли секретар міської ради не йшла йому на зустріч у здійсненні повноважень.

– Леонченко заблокувала надання мені як депутатові стенограми засідання однієї з сесій. І таких випадків – дуже багато, коли секретар швидше обслуговувала інтереси виконкому і міського голови, а не депутатського корпусу , – стверджує Оніщук.