У Житомирі виступить гітарист-віртуоз легендарної групи “Круїз”

17 листопада в клубі Королівська Бочка виступить гітарист віртуоз і засновник легендарної групи “Круїз” – Валерій Гаїна.

Початок о 18:00. Ціна квитків 100 грн. У день концерту – 120 грн. За столиками – 150-200 грн. в день концерту. З питання придбання квитків звертатися: 066 176 27 98.

Концерт відбувається за підтримки Житомирського арт порталу http://unreliz.zhzh.info/.

Валерій Гаїна добре відомий не тільки в Росії, але і за кордоном. Це людина-легенда. Він – лідер і засновник легендарної групи 80-х «КРУЇЗ» та інших рок-колективів, талановитий композитор, продюсер і автор, що став прикладом для наслідування і об’єктом захоплення.

Група «КРУЇЗ» сформувалася в 1981 році. У перший склад «КРУЇЗУ» входили: Валерій Гаїна – гітара; Матвій Анічкін – художній керівник; Олександр Монін – вокал; Сергій Саричев – клавішні, вокал; Олександр Кірніцкій – бас; Всеволод Королюк – ударні. У 1981 році група «КРУЇЗ» записала свій перший альбом під назвою «Послухай, Людина».

Рік потому був записаний другий альбом під назвою «Червона Книга». Група успішно гастролювала, давала безліч концертів. Пісні з кожного нового альбому тут же ставали хітами. Неодноразово гурт «КРУЇЗ» викликав захоплення публіки віртуозністю музичного звучання і поетичної глибиною пісень.

В кінці 1983 року до групи приєднався гітарист Григорій Безуглий. Пізніше він взяв участь у записі п’яти пісень, які увійшли в третій альбом гурту «Подорож на повітряній кулі». В кінці 1984 року був записаний четвертий альбом під назвою «КіКоГаВва» і в цей же самий час Валерій Гаїна ухвалив рішення розлучитися з Григорієм Безуглим, але разом з ним прийняли рішення піти і решта учасників гурту.

Незабаром вони утворили гурт під назвою «ЕОМ». Не дивлячись на це, Валерій Гаїна продовжив свій творчий шлях, і вже на початку 1985 року до Валерія Гаїна приєднався новий барабанщик Сергій Єфімов, а через короткий час – новий бас-гітарист Федір Васильєв. Музиканти дуже добре вписалися в новий музичний стиль групи, який постійно модернізувався і вдосконалювався.

З цього моменту група виступала як тріо: Валерій Гаїна – гітара, вокал; Федір Васильєв – бас; Сергій Єфімов – ударні. Незважаючи на настільки несподівані для багатьох зміни, гурт не припинив давати безліч успішних концертів.