У Житомирі з’явилися перші дві іменні лавочки. Куди звертатися, щоб встановити свою

Житомир підхопив ідею встановлення іменних паркових лавочок.

Сьогодні встановили перші дві. Це відбулося завдяки свідомій позиції двох людей: бізнес-тренера Григорія Хмельницького та директора “ГІС-Україна” Миколи Пивоварова та наперекір, як висловилася секретар міської ради Наталія Леонченко, зарегульованості вітчизняного законодавства.

Григорій Хмельницький жартуючи каже, що почав вже хвилюватися, що доведеться ставити іменну пам’ятну лавочку Миколі Пивоварову, якому для впровадження цієї ініціативи довелося пройти сім кіл бюрократичного пекла.

Сьогодні, коли перші дві лавочки встановлено, ініціатори знайшли порозуміння з міською радою. Тепер, щоб встановити іменну лавочку бажаючі мають звертатися на фірму Bent Iron.

___________________________________________________________________________________________

Bent Iron

(097) 239 05 95

____________________________________________________________________________________________

Оскільки лавочка іменна, то замовник може присвятити її пам’яті доброго друга, який залишив цей світ, або шкільному класу, групі університету, коханій людині, визначній даті у житті, місту Житомиру, і т.д.

Григорій Хмельницький каже, що Житомир – це місто його молодості. Нині він мешкає і працює у Києві. Але ж усі згадки про щасливе життя летять саме у Житомир. Олексій Князев – його друг. На жаль, він залишив цей світ. Григорій і друзі вшанували пам’ять Олексія, який вічно залишиться з ними у місті їх молодості.

Другий підпис – в честь Володимира Кирилюка, славетного житомирського боксера, який виховав плеяду талановитих спортсменів. Його родина сьогодні була присутня на відкритті іменної лавки. Суддя національної категорії Володимир Кальманович каже, що внесок Кирилюка в розвиток боксу складно переоцінити.

Читайте! Кожен житомирян зможе подарувати місту іменну лавочку

Секретар міської ради Наталія Леоченко подякувала Миколі Пивоварову та Григорієві Хмельницькому за наполегливість у проходженні бюрократичних перешкод. Каже, зарегульованість нашого законодавства справді ускладнює впровадження громадянами ініціатив з благоустрою. Зрозуміло, що найважче зробити перший крок. І якщо це вдається, далі йде підтримка і сприяння збоку влади. Хоча, звісно, так немає бути, щоб ідея розбивалася об зарегулюваність законодавства та її втілення залежало від нелюдських зусиль людей, які хочуть зробити місто кращим.

Микола Пивоваров каже, що вартість однієї лавочки – від 3000 грн. Кожен може встановити свою лавочку. Місця вистачить для усіх. Житомир великий. І необов’язково це має бути парк Гагаріна. У нас є велика кількість інших місць, де вони не менш доречні.

Герої дня! Хоч і не є владою, але запровадили ініціативу

Рідні і друзі Володимира Кирилюка біля іменної лавочки