В’язні райківської колонії видобуватимуть граніт. Фото

Минулого тижня на Житомирщині було відновлено роботу залізничної колії до Райківського гранітного кар’єру Райківської виправної колонії (№73).

Перший пробний запуск потяга відновленою колією відбувся за участі в.о. начальника управління ДПтС України в Житомирській області Станіслава Якименка, заступника начальника управління Анатолія Бобриньова та начальника Райківської виправної колонії (№73) Станіслава Шафранського.

У заході взяли участь заступник голови Бердичівської районної державної адміністрації Микола Боднарчук та генеральний директор Бердичівського гранітного кар’єру-2012 Олександр Козлов.

Відновлення залізничного сполучення дозволить збільшити об’єми реалізації продукції каменеобробки на внутрішні та зовнішні ринки, – зазначив в.о. начальника управління ДПтС України в Житомирській області Станіслав Якименко, – до цього проекту залучені значні інвестиції Бердичівського гранітного кар’єру, поступово будуть нарощуватись виробничі потужності підприємства Райківської ВК-73, що позитивно позначиться на кількості працевлаштованих засуджених.

Прес-служба управління ДПтС України в Житомирській області