Виконуючого обов’язки голови одного з районних судів Житомирщини – затримали на “гарячому”

Працівники Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю спільно із співробітниками територіального спецпідрозділу та прокуратури області викрили у хабарництві виконуючого обов’язки голови одного з районних судів Житомирщини.

Про це УНН повідомили у прес-службі МВС.

Як з’ясувалося, у провадженні служителя Феміди перебувала адміністративна справа відносно водія, який передав право керування автомобілем особі, що була на підпитку (ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

Хабарник, займаючи особливо відповідальне становище, міг значно знизити міру покарання і замінити тривалий термін позбавлення водійських прав на виплату штрафу, за що вимагав від порушника 500 грн.

Не бажаючи виконувати незаконні вимоги, водій повідомив про це правоохоронцям. У результаті суддю затримано на гарячому в його службовому кабінеті під час одержання хабара.

І це не поодинокий випадок, коли працівник суду переступав закон. Правоохоронцями задокументовано й інші факти його незаконного збагачення.

Дії зловмисника попередньо кваліфіковані за ч. 3 ст. 368 (одержання хабара) Кримінального кодексу України, що карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.