Житомир сидить без води через борги “Водоканалу”. ВІДЕО

40 тисяч квартир у Житомирі залишилося без води. Енергетики відключили одну зі станцій Водоканалу за борги.

Комунальне підприємство винне енергопостачальній компанії 13 млн. грн. У Водоканалі кажуть – немає грошей, бо тарифи не покривають собівартості послуг, а в заручниках – як завжди – люди. Без води залишилися багатоповерхівки найбільших спальних районів міста. Люди кажуть – відключили її без попереджень. Запастися водою встигли не всі, йдеться у сюжеті ТСН.

Житомирянка Валентина Іванівна скаржиться: “В домі дитина маленька і стара людина, а води немає – що хочеш, те й роби. І в туалет треба змити, навіть їсти не можна зварити. А люди ж платять, то чого водоканал має заборгованість?”.

Містяни обурені, кажуть, платять за воду справно. А от виключають її по кілька разів на тиждень. Енергетики підтверджують – борги водоканалу щомісяця зростають на 2 млн гривень, тому змушені були знеструмити одну зі станцій водоканалу.

Сергій Невмержицький, комерційний директор ПАТ “ЕК “Житомиробленерго”, розповів: “На жаль, платежі по Житомирвордоканалу не покращуються, а погіршуються. І на сьогодні заборгованість майже 13 млн і вимога компанії оплатити хоча б 50 % від поточного споживання”.

Головний енергетик водоканалу показує стос листів від енергетиків з погрозами про відключення

Тут виправдовуються – платити нічим. Тарифи на воду низькі і покривають лише 70 відсотків собівартості. А субвенція з держбюджету вчасно не надходить, тому борги щомісяця ростуть.

Головний енергетик КП “Житомирводоканал” Юрій Островський пояснив: “Маємо три з половиною мільйони в місяць при боргу в три рази більшому, то ми ніяк не можемо погасити цю заборгованість, тому що наростають за наступний місяць нові борги, нові платежі”.

Міські чиновники уже звернулися до урядовців – просять не затримувати гроші. Але коли вони надійдуть, не знають ні у Водоканалі, ні в Обленерго. Тож відповісти людям, які сумлінно сплачують за послуги, скільки ще їм сидіти без води – наразі не може ніхто.