9 членів громадської ради при міському голові Житомира прогуляли засідання з поважних причин

13 з 22 членів громадської ради при Житомирському міському голові, були присутні на сьогоднішньому засіданні.

Очолює раду ректор ЖДУ ім. І. Франка Петро Саух.

Кворум для проведення засідання був. Але питання прогулів членами ради її засідань постало гостро.

При тому, що у тих, хто не з’явився на засідання, були поважні причини. Троє, як вдалося дізнатися Репортеру – захворіли, ще троє – перебувають за межами країни, троє – приймали делегації іноземних держав.

Громадська рада повинна проводити засідання у повному складі. З цим погодилися ті, хто прийняв участь у обговоренні. Те, що частина членів ради з різних причин не відвідує її засідання, не підвищує авторитет цього дорадчого органу.

Начальник управління по зв’язках із громадськістю Ольга Білобровець запропонувала внести зміни до положення про Громадську раду при Житомирському міському голові, у яких дозволити членам громадської ради делегувати на засідання свого представника.

Тобто, якщо член громадської ради не має змоги бути присутнім на засіданні, його представник це робить за нього. – Таким чином проблема представництва буде вирішена. Засідання будуть проходити за участі більшості громадської ради, – каже Ольга Білобровець.

– Представники членів ради не матимуть права голосу під час прийняття рішень, але вони зможуть донести думку Громадської ради до тих колективів, які їх делегували на це засідання, – кажуть у міській раді Житомира.

Мер міста Володимир Дебой підтримує ініціативу громадської ради вирішити проблему відвідуваності її засідань.

– У подальшому якщо член ради, або ж його представник три рази поспіль не відвідає засідання, це означатиме, що ця людина взяла на себе обов’язок і не змогла з його виконати. У такому разі рада ставитиме питання про зміни її персонального складу, – каже міський голова.

Пропозиції щодо змін до положення про Громадську раду при Житомирському міському голові внесуть до 15 січня. На цей день планується чергове засідання ради.