IP-адреси житомирян, причетних до розповсюдження порнографії, стали відомі міліції

Працівники кримінального підрозділу боротьби з кіберзлочинністю УМВС України в області упродовж місяця проводили спеціальні заходи під умовною назвою «Павутина».

Правоохоронці намагалися виявити та припинити факти розповсюдження порнографічної продукції через мережу Інтернет.

Ретельний аналіз російсько- та українськомовного сегменту мережі Інтернет засвідчив наявність IP-адрес користувачів Житомирської області, які причетні до розповсюдження продукції еротичного та порнографічного характеру.

Не зважаючи на постійну увагу громадськості та ЗМІ до подібних фактів та загальний суспільний осуд такої діяльності, ні для кого не секрет, що порнопродукція достатньо розповсюджена у мережі загального доступу. Про це Репортерові розповіла Алла Ващенко, керівник прес-служби УМВС України в Житомирській області.

Під час проведення цільових заходів було виявлено 13 фактів розповсюдження протиправного контенту мешканцями Житомирщини. За кожним фактом слідчими підрозділами відкриті кримінальні провадження за статтею 301 (Ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів) Кримінального кодексу України.

Наразі проводиться комплекс слідчо-оперативних заходів з метою документування злочинної діяльності встановлених осіб, що причетні до організації розповсюдження контенту порнографічного характеру.

Відповідно до норм законодавства їм загрожує покарання від значних сум штрафів аж до років позбавлення волі.

Досудове розслідування триває.