Півоварова не пройшла

28 за, 6 проти, 1 бюлетень зіпсовано. Такі результати таємного голосування депутатів житомирської міської ради за те, щоб Світлана Півоварова зайняла пост секретаря ради.

Тобто, Півоваровій, щоб стати секретарем ради не вистачило 3-х голосів (для прийняття рішення потрібен 31 голос). Сама Світлана Іванівна, з її слів, лише 2 дні тому дізналась про наміри міського голови призначити її секретарем ради. Каже – як чиновник зі стажем підкорилась волі вищого керівництва.

У кулуарах ради подейкують, що Півоварова може і радіти з того, що її кандидатуру не підтримали депутати, оскільки доволі комфортно себе почуває на нинішній посаді в житловому управлінні міської ради.

Разом з тим Наталія Леонченко, яка подала позов до суду, щодо порушення процедури її звільнення з посади секретаря, підтримала сьогодні кандидатуру Півоварової, при цьому не відкликала позову. Тобто, суд все одно буде розглядати справу звільнення Леонченко і теоретично може поновити її на посаді.

Сергій Сухомлин з обласного “Фронту Змін” побачив у запропонованій мером кандидатурі Півоварової багатоходівку, мета якої – повернути Леонченко.

«Навряд чи Світлана Півоварова – це та людина, яка буде грати за правилами, які визначив міський голова чи губернатор. Я впевнений, що це чергова спроба Дебоя повернути собі Леонченко. Він сподівається, що Леонченко виграє суд і повернеться у свій кабінет, з якого по факту вона і не виходила. Тоді Півоварова без проблем звільнить для неї місце і піде далі працювати в управління житлового господарства», – вважає депутат Сухомлин.

Водночас депутати від опозиції у приватних розмовах зізнаються, що Півоварова була б кращим комунікатором між мером і депутатами ніж Олег Горай, але не голосують за Світлану Іванівну, бо вона не з опозиції.

Нагадаємо, Світлана Півоварова пройшла до Житомирської міської ради шостого скликання по мажоритарці від партії “Рідне місто”, але у міській раді вирішила бути позафракційною. Чиновниця має великий досвід роботи в органах місцевого самоврядування. Працювала секретарем міської ради Житомира при Фесенку, була заступником міського голови, начальником управління.

Результат голосування показав, що міського голову знову підвела частина його партійців. Мер міста після голосування у коментарі журналістам вжив фразу “немає єдності у Партії регіонів”. Звісно ж, подібні явища не сприяють зміцненню авторитету і іміджу партії влади на Житомирщині, більше того – підривають його. Потрібно було б розібратися з мотивацією частини фракції ПР у міській раді йти проти свого ж міського голови.

Олега Самчука, депутата міської ради від ПР називають у числі тих, хто має амбіції стати секретарем ради. Регіонал Самчук нині жорстко критикує міського голову. 24 січня 2013-го року міська рада збереться на чергове засідання і вже ініціатива висунення кандидатури секретаря ради перейде до депутатів.

Підтримати регіонала Олега Самчука може і опозиція, так би мовити “у піку” міському голові. Але вірогідніше “Батьківщина” і “Фронт Змін” наполягатимуть на кандидатурі Олега Горая, яка без домовленостей з міським головою, а відповідно і без голосів депутатів, які підтримують Дебоя, поки є непрохідною.

Чи потрібен Дебою секретар Горай? Сам мер Житомира назвав молодого депутата перспективним. Каже, мав розмову з Олегом Гораєм щодо можливості його обрання секретарем. Але опозиціонер, зі слів мера, діями не підтвердив наміри реально працювати комунікатором між міським головою і депутатським корпусом. Хоча, можливо, підтвердить, якщо будуть досягнуті відповідні домовленості.

З іншого боку мер Житомира не може дозволити значних поступок для опозиції, оскільки такі дії навряд чи схвалить вище керівництво Партії Регіонів.

Однак, робити щось треба, оскільки опозиція у міськраді Житомира, який 60% голосів віддав за Геннадія Зубка, не без підтримки регіоналів, інтереси яких можливо якимось чином не враховано, так би мовити, “грає м’язами” і продовжує заганяти мера у дедалі складніше становище.