Шелудченко спробувала повчити Дебоя

Протистояння у житомирській міській раді між міським головою і опозицією, яка відчула силу після нищівного програшу на парламентських виборах регіонала-губернатора Житомирщини Сергія Рижука, триває і переходить у стадію затяжного конфлікту.

Міського голову звинуватили в узурпації влади, блокуванні ініціатив депутатів, небажанні співпрацювати і радитися з ними. До, так би мовити, “ідеологічних” противників Дебоя приєдналася частина незадоволених регіоналів. Вийшла ситуативна більшість, яка намагається диктувати міському голові Житомира умови.

Сьогодні незадоволені виконкомом і мером депутати прагнули провести позачергове пленарне засідання сесії, щоб закрити її. Це дало б можливість депутатам ради висувати свого секретаря.

Очолила публічний супротив Віра Шелудченко. Екс-мер Житомира останні декілька сесій міської ради, де вирішувалися господарські питання пропустила, проте, коли сьогодні постало питання дотиснути мера, Віра Тимофіївна зі своїм досвідом і знаннями виявилась на передовій боротьби за справедливість, а точніше – повноваження. У бік мера Житомира посипалась експресивна критика у стилі екс-господарки міста стосовно того, що він і його команда неналежно готують проекти рішень на сесію. Як приклад, Шелудченко навела ситуацію з винесенням на сесію питання кредиту ЄБРР.

Міський голова Володимир Дебой роз’яснив, що для проходження цього рішення необхідне було погодження Кабміну. Питанням впровадження проектів з енергозбереження, модернізації мереж теплопостачання міський голова Житомира приділяє значну увагу з початку своєї каденції. Він – активний учасник обговорень реформування системи ЖКГ на найвищому рівні держави.

За каденції Дебоя Житомир став єдиним містом в Україні, яке отримає надвигідний кредит ЄБРР на модернізацію системи теплопостачання. Його реалізація дозволить на 30% модернізувати систему опалення Житомира.

Крім цього міська рада за каденції Дебоя виділила 12 мільйонів гривень на модернізацію найбільшої котельні Житомира РК-6, яка розташована у районі бердичівського мосту.

Читайте! У Житомирі модернізовано найбільшу котельню. ФОТОРЕПОРТАЖ

Віра Шелудченко сьогодні вказувала Дебою на те, як правильно господарювати. Але за каденції попереднього мера котельня РК-6 владою міста, яку уособлювала Шелудченко була віддана під заставу, а Дебой віддав борги і здійснив повну модернізацію. Подібна котельня є лише у Алчевську, але подумати про сучасні підходи там змусило горе, а у Житомирі – розуміння необхідності впровадження сучасних підходів у процесі виробництва тепла.

Застави приміщень комунальної власності під банківські кредити і втягування підприємств у кредитне ярмо було прийнятим донедавна у Житомирі. За 2 роки Дебой погасив 9 мільйонів гривень кредитів. Якщо у 2010-му році загальна сума кредитів комунальних підприємств становила понад 16 мільйонів гривень, то сьогодні лише ЖТТУ має кредит у розмірі 7,6 мільйона гривень, який вдалось скоротити майже вдвічі. Всі інші підриємства Житомира звільнені від цього ярма.

Зрозуміло, що головне у владі – хто почепить на себе лаври. Нікому не потрібні успіхи опонентів. Тому що вони – автоматично є твоєю поразкою. Міському голові теж невигідно, щоб хтось із опозиції десь прославився з хорошого боку, бо йде постійна боротьба за владу.

Але факти говорять самі за себе. За останні 2 роки у Житомирі зроблено більше, ніж коли-небудь. Але хто це оцінить і кому це потрібно? Всі говорять про мера, який не вміє домовлятися з депутатами. Депутати, навіть з його фракції, хочуть більшого. Всі згадують, як Вірі Тимофіївні вдавалося дисципліновувати депутатів, як вони по “струночці” перед нею ходили. І владні і, що найцікавіше – опозиційні. Дебой, очевидно, “сподівань не виправдав”, за що й отримує з усіх боків. Говорять, що він слабкий і своєю принциповістю завів себе у жахливе становище.

Міський голова Житомира на це зазначає, що готовий йти на компроміси, але “компромісів”, які будуть давати знущатися над містом і блокувати його господарську діяльність він не допустить.

Завтра Житомир відвідає поважна делегація. На прикладі Житомира керівники 30-ти комунальних підприємств з усієї України, представники ЄБРР, нацкомісії з регулювання комунальних тарифів, міністерства регіонального розвитку обговорять систему надання кредитів ЄБРР, освоєння грантових коштів, механізм їх повернення з врахуванням у тарифах інвестиційної складової. Це комусь цікаво?

Віра Шелудченко сьогодні очолила опозиційний супротив Дебою

Депутати зібрались, але для кворуму не вистачило 2-х присутніх у залі обранців. Сесію продовжать у п’ятницю