63-й день народження губернатор Житомирщини Сергій Рижук зустрів у ситуації, коли треба рятувати рейтинг ПР

63 роки 20 січня 2013-го виповнилося губернатору Житомирщини Сергію Рижуку.

Мала Батьківщина очільника області – смт. Чуднів, де він і народився. Сергій Рижук у свої 63 роки має чимало титулів, нагород і відзнак. З 2002-го року він державний службовець 1-го рангу, а з 18-го березня 2010-го року – голова Житомирської обласної державної Адміністрації.

Сергій Рижук – аграрій. З 2004-го року – доктор сільськогосподарських наук, чл.-кор. УААН, Заслужений працівник сільського господарства України (12.1999).

Після поразки на останніх парламентських виборах йому пророкували швидку відставку.

Однак, Президент не поспішає звільняти Рижука із займаної посади, хоча й рейтинг регіоналів на Житомирщині владі потрібно рятувати “вже сьогодні”. Водночас, подейкують, що “чемоданний настрій” все ж має місце у середовищі високопосадовців житомирської ОДА. Мовляв, все одно звільнятимуть, але коли, точно не знає ніхто…

Також йде мова про те, що своїх людей на Житомирщині (включно з губернатором) розставлятиме ще один наш земляк – Микола Присяжнюк, який значно укріпив власні позиції в новому уряді Азарова.

Навряд чи можна очікувати призначення в Житомир “варяга”, оскільки це не міліція й не прокуратура, де все по “тихому”. Чужак-губернатор навряд чи поверне регіоналам на Житомирщині втрачену довіру. Скоріше навпаки. Чим неодмінно скористається опозиція.

Як ідеальний варіант для влади – призначити губернатором місцевого авторитетного регіонала, який був би не менш колоритним, ніж Рижук і в той же час – переконливим, ініціативним, професійним.

Де найти такого “кадра” – мабуть Президент і гадає.

А, можливо, Сергія Миколайовича залишать керувати рідною йому і нам областю до наступних президентських виборів. Хоча, з тим невисоким рівнем підтримки на останніх парламентських виборах ПР по спискам на Житомирщині, очевидно, що губернатор “по партійній лінії” недопрацював.

Однак, вибори виборами, а вітання – це святе. Президент України Віктор Янукович привітав голову Житомирської облдержадміністрації Сергія Рижука з днем народження.

“Шановний Сергію Миколайовичу! – йдеться у вітальму листі

Сердечно вітаю Вас із днем народження. Бажаю міцного здоров’я, родинного благополуччя, невичерпного джерела енергії та здійснення усіх планів і задумів.

Упевнений, що Ваша принциповість, відповідальність та глибоке розуміння проблем рідного краю і надалі будуть надійною запорукою економічного й соціального розвитку Житомирщини.

Добра й щастя Вам та нових здобутків в ім’я процвітання Української держави.

З повагою В.Янукович