Друге засідання журналістського клубу в Житомирі пройшло за участі 4-х мерів і 2-х народних депутатів. ФОТО

Журналісти Житомира провели друге засідання неформального клубу, який став осередком спілкування медійників у професійному колі.

Нагадаємо! Перше засідання пройшло в Паб & лаунж – бар “ФРЕГАТ” і було присвячене підсумкам 2012-го року.

Тоді журналісти жваво обговорювали актуальні питання, розкривали свої таланти.

У такому ж форматі пройшло й друге засідання клубу журналістів Житомира. На цей раз місцем зустрічі став нічний клуб «INDIGO». Журналісти спілкувалися, обговорювали останні новини. Всесвітньо-відомий карикатурист житомирянин Василь Вознюк знову представив публіці свої веселі шаржі. Ведучі вечора Віктор Мельниченко й Інна Власенко, а також талановиті виконавці продюсерського центру Валерія Нужди забезпечили присутнім чудовий настрій. Головним спонсором свята став – “Спортсклад”.

Друге засідання клубу мало свою особливість, оскільки участь у ньому взяли чотири міські голови. Троє з Житомира (нині діючий міський голова Володимир Дебой, екс-мери Віра Шелудченко і Георгій Буравков) та гість – нині діючий міський голова Коростеня Володимир Москаленко.

Також до компанії журналістів Житомира долучились 2 народні депутати України: Рустам Раупов і Василь Самойленко, а також депутати міської та обласної ради.

Незважаючи на солідний представницький склад, зустріч пройшла у легкій невимушеній формі. Міські голови розповідали про те, що їм вдалося зробити, а на що не вистачило часу.

Так, Георгій Буравков вважає одним з основних своїх досягнень те, що чесно працював на благо рідного міста і йому тепер не соромно дивитися житомирянам в очі. Георгій Анатолійович згадує, як за його каденції почали ремонтувати дороги, освітлювати місто. Каже – команда в нього була сильна.

Віра Шелудченко своєю заслугою вважає масштабне освітлення міста, реконструкцію Московської, скверу на Соборному майдані. За її каденції релігійні громади Житомира вперше налагодили співпрацю. Каже – далі у планах була реконструкція парку імені Ю. Гагаріна та Замкової гори, але часу не вистачило. Згадує – важко було на початку каденції консолідовувати різношерстий депутатський корпус.

Володимир Дебой за два роки роботи мав, про що звітувати. Він наголосив на тому, що у вирішення господарських питань не повинна втручатись політика. Міський голова переконаний – спільними зусиллями депутатського корпусу можна принести Житомиру набагато більше користі.

Щодо зробленого – то це освітлення околиць міста енергоефективними світлодіодними лампами, комплексне утеплення дитячих садочків, заміна 70% вікон у школах на металопластикові, зняття з усіх комунальних підприємств Житомира кредитного ярма. Щодо планів міського голови – зробити реконструкцію пішохідної зони – від Михайлівської до пішохідного мосту.

Володимир Москаленко, міський голова Коростеня, який вже чотири каденції незмінно займає цю посаду, розповів про те, з чого починав. А починав він із ментального об’єднання коростенців навколо любові до рідного краю. «Коростенці горді своїм походження. І це нас об’єднує. Ми знаємо, хто ми такі, якого роду, у нас славна історія, яка бере свій початок з глибини віків», – каже Москаленко.

Рустам Раупов, народний депутат, позитивно оцінює ініціативу журналістів збиратися в професійному колі й обговорювати актуальні питання, запрошувати на свої зустрічі людей, які представляють різні сфери суспільного життя. У цьому він бачить крок до демократизації суспільства.

Василь Самойленко, народний депутат, вважає успішним формат проведення засідань клубу, оскільки спілкування збагачує людей, сприяє професійному росту як політиків, так і журналістів.

Організували цей захід – обласне відділення Національної спілки журналістів України (голова спілки Микола Рой) та Житомирська обласна громадська організація «МІР» (Молодь-ініціатор реформ) (голова організації – Сергій Форест).

– Отриманий досвід проведення двох перших засідань дозволить належно підготуватися до третього засідання клубу, яке відбудеться напередодні 8-го березня і буде повністю присвячене жінкам – кажуть організатори.

Фотограф: Олександр Майструк