Житомирські підприємці підтримали ініціативу Дмитра Фірташа

Фонд підтримки малого та середнього бізнесу створюють в Житомирі.

– Це була ініціатива Голови Федерації роботодавців України Дмитра Фірташа, яку ми підтримали, – йдеться у повідомленні прес-служби Федерації роботодавців України.

– На початковому етапі фонд оперуватиме капіталом у 3 мільйони гривень, які внесуть житомирські бізнесмени-члени Федерації роботодавців України, – каже Голова Об‘єднання організацій роботодавців Житомирської області Сергій Бутенко.

«Ми вивчили досвід фонду, створеного у Чернівецькій області за ініціативи Дмитра Фірташа. Чернівецький фонд успішно працює і ми маємо намір створити такий самий фонд в Житомирській області», – зазначає він.

За три роки фонд профінансує щонайменше 35 проектів, – стверджує Голова Житомирської міської організації роботодавців Олександр Онищук.

«Запуск цих бізнес-проектів дозволить створити не менше 700-800 робочих місць. Це дуже важливо, тому що Житомирська область входить до п‘ятірки регіонів з найвищим рівнем безробіття, що сягає 11 відсотків працездатного населення», – зауважує він.

Житомирська область стане другим регіоном, у якому фонд, створений під егідою ФРУ, буде виділяти кошти підприємцям-початківцям для запуску та розвитку власного бізнес-проекту. При цьому особливістю таких фондів є те, що підтримати вони можуть проект в будь-якій галузі економіки.

Перший фонд – «Буковина» з червня минулого року працює в Чернівецькій області та оперує капіталом у 3 мільйони гривень. Більшу частину коштів вніс Дмитро Фірташ, співінвесторами фонду також стали чотири чернівецькі бізнесмени. На сьогоднішній день «Буковина» виділила більше 1 мільйона гривень на реалізацію перших семи проектів.

Враховуючи успішність фонду, Дмитро Фірташ прийняв рішення збільшити його капітал до 8 мільйонів гривень.

За оцінками аналітичного центру ФРУ, початок роботи подібних інвестиційних фондів у всіх регіонах дозволить за 5 років створити близько 30 тисяч робочих місць.