Балюрко з Градовським просили в міністра культури грошей на продовження будівництва Музею природи

Нагадаємо, початок будівництва Музею природи в Житомирі припав на період передвиборчої кампанії до Верховної Ради України.

Тоді керівник області Сергій Рижук, який, будучи кандидатом в депутати, шукав підтримки житомирян, заклав капсулу в фундамент майбутнього унікального, бо єдиного в Україні музею, присвяченого творінням матінки природи.

Голова Житомирської облдержадміністрації тоді сказав, що новий музей планують побудувати за 5 місяців.

Зазначалось, що держбюджет виділилив 15 мільйонів гривень, обласна рада – 300 тисяч гривень на проектну документацію.

Землею поділилася громада Житомира.

Однак п’ять місяців пройшло, а до перерізання стрічки судячи з останньої зустрічі заступника голови облдержадміністрації Віктора Балюрка та начальника управління культури облдержадміністрації Юрія Градовського з новопризначеним міністром культури України Леонідом Новохатьком, ще дуже далеко.

Під час нещодавньої аудієнції в міністра гуманітарні чиновники Житомирщини, словами прес-служби ЖОДА, обговорювали з високопосадовцем необхідність субвенції з державного бюджету на продовження будівництва на території Житомирщини єдиного в Україні Музею природи.

Вже освоєно 4 мільйони гривень.

Подальше фінансування будівництва можливе лише за рахунок реалізації Міністерством п’яти державних програм у галузі культури.

Тобто, можливий варіант затягування будівництва, якщо держава не перерахує на Житомирщину гроші, які вона, як ми дізнались під час виборчої кампанії, нібито вже виділила.

Фонди музею складають понад 12 тисяч експонатів, серед яких можна виділити: колекцію пісковиків з відбитками третинної флори, колекцію корисних копалин області, яку складають зразки граніту, габро, лабрадориту. А також унікальні зразки топазу, моріону, берилу Волинського родовища.