Дрібні підприємці Житомира не можуть заробити на хліб

«Попиту на продукцію немає, а соціальний внесок більше 400 гривень щомісяця, зарплати та ще й податки. Ви ж бачите, більшість ларьків на РАДІ закриті», – бідкається підприємець Ольга, власниця торгового майданчику.

Нині вона на роздоріжжі: згорнути свій бізнес та стати на біржу праці, чи «переміститися» виключно в інтернет, аби зекономити грошей на оренді приміщення.

Така ситуація в Україні – не виняток. Щодня у містах можна побачити як крамниці розпродають свій товар зі значною знижкою через закриття.

Тим часом, 13 лютого 2013 року Уряд України прийняв розпорядження «Про затвердження плану заходів з виконання у 2013 році Національної програми сприяння розвитку малого підприємництва в Україні».

І Законом України «Про Державний бюджет України на 2013 рік» виділив на розвиток малого бізнесу 2 млн. 672,8 тис. грн.

Документ розробили на виконання пункту 3 Закону України «Про національну програму сприяння розвитку малого підприємництва в Україні», згідно з яким Кабінетом Міністрів України щорічно затверджуються заходи з виконання цієї програми.

Розробники цього розпорядження розраховують, що ці 2 мільйони 600 тисяч гривень для всього малого бізнесу України дозволять:

1. Спростити започаткування підприємницької діяльності;

2. Зменшити втручання органів державного нагляду (контролю) у діяльність суб’єктів малого підприємництва, що сприятиме покращенню умов провадження підприємницької діяльності;

3. Розширити доступ суб’єктів малого підприємництва до фінансово-кредитних ресурсів;

4. Залучити широкі верстви населення до здобуття знань, необхідних для започаткування та ведення власної справи, підвищити ефективність діяльності суб’єктів малого підприємництва в регіонах;

5. Покращити інфраструктури підтримки малого підприємництва.