Квінтесенція зустрічі в Житомирській облраді: “Праця зробить з нардепа людину!”

Цю фразу, з якою одразу всі погодились, сказала в Житомирі обурена малою кількістю продуктивних робочих днів новообраного парламенту нардеп Анжеліка Лабунська.

Пролунало це під час зустрічі влади Житомирщини з народними депутатами, обраними від нашого краю.

Загалом таких 12. Прибуло лише 7. Але й це нормальний показник, зважаючи на щільний робочий графік народних обранців. Так один з відсутніх в цей день перебував з робочим візитом в карпатському курортному містечку, інший – за кордоном, а ще один нардеп – на лікарняному.

Хто прибув: Володимир Литвин, Анжеліка Лабунська, Геннадій Зубко, Рустам Раупов, Сергій Пашинський, Олександр Присяжнюк, Юрій Благодир.

Збирав нардепів голова обласної ради Йосип Запаловський.

Йосип Запаловський закликав нардепів шукати серед влади області партнерів на благо регіону, відкинувши політику.

А ось губернатор Сергій Рижук хотів поговорити з депутатами, також без обридлої за час виборів політики, про економіку, про те, як разом лобіювати інтереси області на рівні вищого законодавчого органу влади.

Рижук навіть вибачився за різкі вислови, сказані ним в бік політичних опонентів в розпалі виборчих перегонів й запропонував їх забути. Нагадаємо, в Житомирі Рижук змагався з Зубко, якому й програв, після чого губернатора ЗМІ ледь не відправили послом в Білорусію.

Самі народні обранці видно було як сумнівались, що з такого формату взагалі щось путнє вийде. Водночас, вони вітали ініціативу об’єднати зусилля влади Житомира, області й нардепів.

Депутати ніби вже й згодні зустрічатись щомісяця і навіть скріпити свою спільну справу угодою, але за умови, що це буде конструктивна робота з конкретними пропозиціями й справами, а не просто попіаритись й розбігтись.

На таке в шанованих нардепів в їхньому то статусі немає вже ні часу, ні бажання.

Угода ще, звісно, не підписана. Станеться це тоді коли в неї будуть внесені всі пропозиції від депутатів.

Щодо тих самих конкретних справ, яких вже так зачекалась громада, то нардепи дійшли з Рижуком і Запаловським згоди в тому, що треба вийти до влади держави зі спільною заявою з вимогою якнайшвидше врегулювати ситуацію з тарифами на воду в Житомирі, які всього лише на 60% відповідають рівню їх собівартості, що призводить до прямих збитків водоканалу й заборгованості підприємства перед енергетиками через невчасне надходження в область коштів держсубвенції, які покривають цю різницю в тарифах.

Якщо нардепи з владою дійсно об’єднаються заради вирішення нагальних питань і спільно зроблять хоч щось, це буде справжнє диво.