Працівників агроуніверситету судитимуть за чиєсь бажання побудувати в Житомирі «Епіцентр»

Прокуратура встановила незаконність процедури передачі земель фруктового саду в Житомирі за адресою вул. Корольова, 39 на баланс міста.

У подальшому там планувалось звести будівельний гіпермаркер «Епіцентр». Проти цього рішення виступила громадськість та частина депутатського корпусу міської ради.

Процес відчуження землі був призупинений до надання компетентними органами висновку щодо законності цієї процедури.

І ось маємо результат:

На виконання подання прокуратури області Житомирський національний агроуніверситет скасував та відкликав свою добровільну відмову від права постійного користування земельною ділянкою площею 5,3 га за адресою м. Житомир, вул. Корольова, 39.

У ході прокурорської перевірки встановлено, що агроуніверситетом порушено вимоги Закону України «Про природно-заповідний фонд України». Зокрема, виключено з площі об’єкту природно-заповідного фонду одну з його складових – плодовий сад площею 5.3 га та безпідставно включено пасовища, адміністративні та господарські будівлі, проїзди, площадки та інше, що суперечить меті та завданню ботанічного саду.

За попередньою оцінкою, вартість земельної ділянки, на якій росте плодовий сад, становить понад 16 млн грн. Вимоги внесеного подання виконано в повному обсязі.

Стосовно службових осіб Житомирського національного агроекологічного університету розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст. 364 (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) ККУ.

Про це інформує прес-служба прокуратури Житомирської області.

Триває досудове розслідування.

____________________________________________________________________________

Тобто, до відповідальності притягують посадових осіб університету, хоча рішення про заведення в Житомир крупного інвестора приймалось на рівні керівництва області і, очевидно, що університет не з власної ініціативи прощався з 5,3 га землі.

Посад та прізвіщ службових осіб Житомирського національного агроекологічного університету, які тепер відповідатимуть за те, що поставили підписи в документах про виключення з природно-заповідного фонду площі фруктового саду, прокуратура не уточнює.