Рустам Раупов: «Ми змусили владу з нами рахуватись»

Вчора депутати фракції “УДАР” та інших опозиційних сил розблокували президію Верховної Ради.

Усі лідери фракцій визначили механізми контролю за персональним голосуванням.

За словами народного депутата України Рустама Раупова розблокування ВР це перша перемога фракції «УДАР» та опозиційних сил. На протязі двох тижнів парламент був заблокований.

Багато днів тривали переговори і врешті було знайдено варіант запровадження системи контролю за особистим голосуванням кожного депутата.

«Ми не бачили іншого виходу для того, щоб добитися виконання законної роботи Верховної Ради. І нарешті, своїми діями ми змусили владу рахуватися з вимогами опозиції», – наголосив Рустам Раупов.

Запровадження системи контролю за особистим голосуванням кожного депутата та чіткої послідовності дій по усуненню порушень у діях народних депутатів під час голосування було внесено до регламенту ВР рішенням сесійної зали..

Окрім того ВР ухвалила заяву партії «УДАР» про євроінтеграційні прагнення України.

«Особисте голосування – це сигнал для Європи, що Україна готова до змін і рухається до європейських стандартів та цінностей, про які зазначається в програмі партії, за яку проголосували наші виборці», – підкреслив Рустам Раупов.

За словами «УДАРівців» в процесі роботи ВР вони вимагатимуть чітких дій в сесійній залі і жорстоко контролюватимуть всіх депутатів не голосувати за іншого.