У Житомирі патруль затримав нічних грабіжників

Близько півночі в Богунський райвідділ міліції Житомира зателефонував схвильований чоловік з повідомленням, що його декілька хвилин тому пограбували.

Про це інформує Алла Ващенко, СЗГ УМВС України в Житомирській області

Пізнього вечора 20-річний житомирянин йшов у гості до товариша. Однак мандрівка темним провулком закінчилась несподівано небажаною зустріччю.

– Пора дійсно була пізня, але розмова з другом у ту мить видавалась мені вкрай важливою, – розповів згодом міліції потерпілий. – Я був неподалік його будинку, тож вирішив зайти. Однак на півдорозі мене перестріли незнайомці.

Невідомі без зайвих і довгих розмов, нанісши чоловікові кілька ударів, відібрали у нього гаманець з грошима. 540 гривень та банківські картки заявника перейшли до кишень грабіжників, які після цього кинулись навтьоки.

Потерпілий, оговтавшись від такого несподіваного розвитку подій, відразу зателефонував на «102». Чоловік зумів доволі детально описати грабіжників і, сівши в патрульне авто, разом з міліціонерами вирушив на їх пошуки.

Патруль за прикметами, наданими потерпілим, через півгодини знайшов й затримав двох кривдників житомирянина.

Першого з підозрюваних вдалося знайти уже за декілька кварталів від місця вчинення злочину. Чоловік, явно не сподіваючись зустрічі ні з потерпілим, ні, тим більше, з міліціонерами, спокійно мандрував нічним містом. Втім після затримання заперечувати причетність до грабунку не став, будучи відразу впізнаний потерпілим.

Іншого з нападників неподалік його місця проживання затримав ще один наряд патрульної служби, який отримав орієнтування про вчинення кримінального правопорушення.

Як з’ясувалось, підозрювані після грабежу розділили між собою кошти, а банківські картки викинули та вирішили розійтись у різні сторони. Втім, як виявилося, не надовго.

Вже в Богунському РВ УМВС міліціонери встановлили, що парубки, одному з яких 24, а іншому -18 років, раніше притягувались до кримінальної відповідальності.

За фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 186 (Грабіж) ККУ. Нападникам загрожує позбавлення волі на термін від 4 до 6 років.