Житомирські студенти через інтернет спілкувалися з Раїсою Богатирьовою

Сьогодні в інституті медсестринста відбулася онлайн-конференція з міністром охорони здоров’я України Раїсою Богатирьовою. У прямому зв’язку студенти і викладачі Вищих медичних навчальних закладів мали змогу задати питання.

Найбільше студентів цікавили джерела інформації для навчання і чи держава проводить контроль над змістом навчальної літератури. На що міністр охорони здоров’я відповіла, що для неї дуже важлива класична форма отримання знань.

За роки незалежності України створено більше 60 підручників з теоретичних дисциплін.

Також Раїса Богатирьова назвала авторів підручників за якими, на її думку, варто вчитися.

Отже: Валерій Казаков «Фізіологія», Запорожан Валерій «Акушерство і гінекологія» , Юрій Вороненко «Соціальна медицина», Володимир Широбоков «Мікробіологія, вірусологія», Юрій Фещенко «Фізіатрія», Микола Рижов «Стоматологія», Ірина Булах «Медична інформатика».

Міністр запевнила, що її відомство відслідковує якість матеріалу, що в підручниках подається, але ті які були названі вважаються найкращими посібниками.

Раїса Богатирьова також додала, що підтримує заснування медичних правових кафедр, адже важливо знати правові аспекти і мати їх у вигляді законодавчого підґрунтя.

Є дуже багато моментів коли лікарі мусять знати це медичне право для того щоб його застосовувати як для пацієнтів, так і для медиків.

Міністр наголосила, що підтримує заснування таких кафедр і вважає, що це на часі, і що ця справа не потребує багато ресурсу.