Житомирських породіль привітають подарунком, який має вагому національну цінність

Впродовж 1-8 березня 2013 року ЖОМГО “ХХІ покоління” за підтримки Міжнародного благодійного фонду “Україна 3000” й управління охорони здоров’я Житомирської міської ради проведе соціальний захід “Подарунок мамі”.

У рамках проекту породіллям міських пологових будинків вручать подарункові видання ілюстрованої книги “Мама і дитина” та аудіодиск “Колискові”, створений за участю жителів з усіх куточків країни.

Аудіодиск має вагому національну цінність.

Він містить 36 колискових, записаних за участю людей похилого віку – бабусь, які передають старовинні українські дитячі пісні з покоління в покоління.

“Ми проводимо акцію з розповсюдження видання “Мати і дитина” з 2005 року і вже передали у пологові будинки, лікарні, жіночі консультації по всій Україні близько 24 тисячі книжок. Ми дуже раді, що тепер і жінки Житомирщини матимуть змогу ознайомитися з цією чудовою і корисною книгою, – говорить Марина Антонова, Голова Правління Фонду “Україна 3000”. – Колискові – це перші пісні, які чує дитина від матері і слова яких запам’ятовуються на все життя. Думаю, слухаючи аудіодиск, жінки не тільки отримають задоволення, а й самі будуть співати ці пісні, таким чином зберігаючи і передаючи народні традиції”.

Голова Житомирської обласної молодіжної громадської організації “ХХІ покоління” Віталій Сівко сподівається що мами в пологових будинках міста відчуватимуть ще більше уваги.

Приємно, що такий проект впроваджуємо саме до Дня жіноцтва – 8 березня. Немає нічого ціннішого за посмішку батьків, які лагідно тримають на своїх руках новонароджену дитинку. Немає нічого ціннішого за сльози радості жінки, яка народила немовля, – каже Сівко.