Депутати міськради Житомира не сформували порядок денний. Сесію закрили. Начальники управлінь “дякують” опозиції

“Полум’яний привіт” тим, хто зірвав затвердження міських програм сьогодні після закриття сесії міської ради, яка так і не змогла розпочатись, передає начальник міського управління у справах сім’ї, молоді та спорту Олена Сарно.

Керівник управління адресує депутатам, які зірвали засідання сесії питання “за які гроші дітей везти на змагання?”.

Каже, боротьба за вплив в міській раді зриває фінансування міських програм.

“Мені доведеться розміщувати оголошення й інформувати спортивну громадськість про відтермінування на невизначений термін фінансування спортивних змагань в Житомирі в зв’язку з незатвердженням депутатами міської ради міської цільової соціальної програми розвитку галузі фізичної культури й спорту” – каже Сарно.

“На словах і в передвиборчих програмах вони використовують гасла на підтримку молоді й спорту, але коли доходить питання про боротьбу за вплив в раді – забувають і про перше і про друге”, – каже начальник управління.

“Цирк” замість сесії зриває участь спортсменів Житомира в спортивних стартах в інших містах.

– Міському спортивному управлінню через боротьбу депутатів довелося відмінити чемпіонат міста з бодібілдінгу та фітнесу, який мав відбутися 14-го квітня в обласній філармонії, – каже Сарно.

Проведення чемпіонатів міста з баскетболу, чемпіонат міста з болейболу серед чоловічих аматорських команд, чемпіонат міста з волейболу серед жіночих команд, з легкої атлетики, з армспорту, зі спортивного туризму, з футзалу, з шахів – під загрозою.

Олена Сарно пояснює – управління не має право використовувати кошти без Програми, відповідно до законодавства.

Каже, якби депутати Житомира сьогодні прийняли порядок денний й провели сесію, затвердивши Програми, управління б встигло профінансувати скасовані змагання.

___________________________________________________________________________

Так за що сьогодні не проголосували депутати:

Порядок денний

1. Про заборону відчуження котельні у місті Житомирі за адресою вул.Жуйко, 12.

2. Про затвердження Програми сприяння забезпеченню безпеки життєдіяльності, благоустрою, законності та громадського порядку в місті Житомирі на 2013-2017 роки.

3. Про затвердження Програми розвитку малого і середнього підприємництва у місті Житомирі на 2013-2015 роки.

4. Про затвердження Програми забезпечення здійснення нагородження на 2013-2015 роки.

5. Про погодження комплексної цільової програми розвитку житлового господарства «Ефективне та надійне житлове господарство – мешканцям міста на 2013-2015 роки».

6. Про затвердження Програми благоустрою Житомира на 2013-2015 роки

7. Про затвердження Програми із створення та розроблення містобудівної документації міста Житомира на період 2013-2015 років.

8. Про затвердження Програми інформаційної політики та зв’язків з громадськістю у м. Житомирі на 2013-2015 роки.

9. Про затвердження комплексної міської Програми соціального захисту населення на 2013-2015 роки.

10. Про затвердження Програми розвитку земельних відносин в м. Житомирі на 2013-2015 роки.

11. Про затвердження міської цільової соціальної програми утримання та розвитку позашкільної освіти за місцем проживання на 2013-2015 роки.

12. Про затвердження міської цільової соціальної програми розвитку галузі фізичної культури і спорту на 2013-2015 роки.

13. Про затвердження Комплексної програми оздоровлення та відпочинку дітей м. Житомира на 2013-2015 роки.

14. Про внесення змін та доповнень в додаток до рішення міської ради від 29.03.2012 №323 «Про затвердження міської комплексної цільової соціальної програми підтримки сім’ї, дітей та молоді на період до 2014 року»

15. Про внесення змін та доповнень до Програми розвитку культури міста Житомира «Наше місто – місто культури і традицій» на 2012-2014 роки.

16. Про затвердження Програми забезпечення оформлення права власності та процесу приватизації об’єктів комунальної власності м. Житомира на 2013 рік.

17. Про Програму економічного і соціального розвитку міста Житомира на 2013 рік.

18. Звіт про виконання міського бюджету за 2012 рік.

19. Про перелік об’єктів комунальної власності міста Житомира, що підлягають та не підлягають приватизації в 2013 році.

20. Про внесення змін до рішення міської ради від 27.12.12 №479 «Про міський бюджет на 2013 рік».

21. Про внесення змін та доповнень до рішення міської ради від 30.08.12 № 429.

22. Про план роботи Житомирської міської ради на 2013 рік.

23. Про згоду на прийняття у власність територіальної громади міста Житомира нежитлового приміщення.

24. Про прийняття в комунальну власність міста житлового будинку №5 по вул. Максютова в м. Житомирі.

25. Про надання згоди прийняття в комунальну власність міста квартир для забезпечення житлом інвалідів війни.

26. Про прийняття в комунальну власність міста від публічного акціонерного товариства «Житомирський маслозавод» дитячого майданчика за адресою: майдан Польовий, 5 та безоплатною передачею його на баланс комунального підприємства «Зеленбуд» Житомирської міської ради.

27. Про прийняття в комунальну власність міста від відділення в м.Житомирі Київської філії ПрАТ «Київстар» «Алеї спілкування» по вул. Михайлівській та безоплатною передачею її на баланс комунального підприємства «Зеленбуд» Житомирської міської ради.

28. Про прийняття в комунальну власність територіальної громади міста Житомира меморіальних дошок Кавуну В.М. і Ямчинському В.М. та пам’ятника (погруддя) Кавуну В.М.

29. Про зміну назви та затвердження Статуту комунального підприємства «Містобудівна політика міста Житомира» Житомирської міської ради у новій редакції.

30. Про продаж земельних ділянок несільськогосподарського призначення в м. Житомирі, на яких розміщені об’єкти нерухомого майна заявників.

31. Про надання дозволу на проведення експертної грошової оцінки земельних ділянок несільськогосподарського призначення в м.Житомирі.

32. Про вилучення, припинення, надання права користування земельними ділянками юридичним та фізичним особам, внесення змін та доповнень до рішень міської ради.

33. Про надання дозволу на складання проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок та технічної документації із землеустрою юридичним та фізичним особам.

34. Про поновлення договорів оренди земельних ділянок.

35. Про розгляд звернення квартирно-експлуатаційного відділу міста Житомир щодо скасування рішення міської ради від 30.08.2012 № 410.

36. Про надання дозволу громадянам на виготовлення документації із землеустрою та надання дозволу на складання проектів із землеустрою щодо відведення земельних ділянок.

37. Про приватизацію, передачу в оренду земельних ділянок громадянам та внесення змін до рішень міської ради.

38. Про розгляд звернення комунального підприємства «Спеціалізований комбінат комунально-побутового обслуговування» Житомирської міської ради.

39.Про надання дозволу на складання проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок та технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок юридичним та фізичним особам.

40. Про розгляд клопотань державної інспекції сільського господарства в Житомирській області.

41. Про зміну найменувань комунальних підприємств та затвердження Статутів у новій редакції.

42. Про припинення комунальної установи «Житомирська міська станція швидкої і невідкладної медичної допомоги» шляхом ліквідації.

43. Про внесення змін до штатного розпису Житомирського міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Житомирської міської ради.

44. Про комплекс заходів щодо зміни порядку утримання та управління ліфтами у житловому фонді Житомирської міської ради.

45. Різне.

___________________________________________________________________________

Нагадаємо, сьогодні сесія Житомирської міської ради мала затвердити фінансування ряду міських програм та убезпечити котельню на Жуйка, 12 від спроб її відчуження.

Однак депутати опозиційних фракцій спробували послабити позиції міського голови Володимира Дебоя розпуском виконавчого комітету Житомирської міської ради та звільненням заступників міського голови.

Один з ініціаторів “стінки” Володимир Михалець не погоджується з тим, що діяльність розгорнута його командою деструктивна. Каже, якщо міський голова буде прислухатися до волі депутатів а не чинитиме самовільно, порозуміння буде знайдено.