Киянин: «Житомир реально чистят от снега!»

Поки житомиряни скаржаться на стан своїх доріг після снігопадів, кияни потерпають від снігового полону.

– Житомир порівняно із Києвом та заміською трасою просто ідеальний, – розповідає Репортеру Житомира киянин Ігор, який у суботу, 23 березня, намагався повернутися до свого міста із житомирських гостин.

Хлопець радіє, що вчасно (за кілька десятків кілометрів від Києва!) вирішив повернутися до Житомира, адже не відомо, скільки б йому довелося провести часу в безвихідних заторах.

Так, сотні фур у напрямку Києва стоять, не доїжджаючи до Київської області.

Тому більшість водіїв обирають шлях по зустрічній.

За 25 км. від Києва – суцільна пробка по прямій та зустрічній полосах. Люди стояли з вечора п’ятниці. Через високу щільність автомобілів у кілька рядів, снігоприбиральна техніка не могла навіть під”їхати для розчищення. Тим часом сніг майже не переставав йти.

Водії самотужки відкопували авто.

Серед пасажирів – паніка. Хтось пустив побрехеньку: «під Києвом обвалився пішохідний міст». Насправді, як виявилося, пробка утворилася через декілька фур, фактично зупинили потік транспорту до столиці, – розповідає Ігор.

Хлопець каже, що не опинився у 25-кілометровій тягучці завдяки другу, який зателефонував і попередив, що затор вже із вчорашнього вечора і лише довшає. Тому за кілька десятків кілометрів від столиці Ігор повернувся назад до Житомира.

Дорогою підібрав жіночку, яка залишила посеред пробки авто та пройшла кілька кілометрів пішки з надією на те, що хтось підкине.

Дорогою «мандрівники» зустрічали квадрацикли та ліжників. Хоч хтось радіє такій кількості снігу.

Киянин каже, що житомирянам гріх нарікати на якість прибирання доріг.

Cнігоприбиральна техніка працює навіть при в”їзді у місто.

У Житомирі, починаючи від знаку «Житомир» зі сторони Києва, дороги почищені й навіть посипані піском.

“Це особливо відчувається, коли заїжджаєш у місто” – каже киянин.

Дорогою по вул. Київській до вул. Перемоги хлопець нарахував 6 прибиральних машин.

«В Житомире чертовки приятно ехать! Город реально чистят от снега. Если кто не верит и у кого есть лишние 5 часов – может попытаться съездить на Киев. Разницу, уверяю, почувствуете сразу», – каже киянин.

За повідомленнями київських ЗМІ, у центрі столиці утворилися величезні затори. Водії, які по 18 годин простояли на одному місці, залишали посеред дороги авто і добиралися до домівок у метро.

Метро у Києві залишився єдиним видом транспорту, який не потерпів від снігопаду. Натомість сотні трамваїв та тролейбусів стояли серед вулиць годинами.