В Житомирі діти плакали дивлячить, як в муках вмирають в конвульсіях потравлені дворові собачки

“Діти плакали дивлячить, як в муках вмирають собаки”.

Про це Репортеру Житомира повідомив житомирянин Валерій Нужда, який став свідком жорстокої розправи над чотирьма тваринами.

В собак з рота пішла піна. Одна собака забігла під машину й там, вмираючи скавчала. Інша – сильніша – побігла вмирати подалі від людських очей. Ще дві корчились прямо на очах у дітей, які через карантин у ці дні сидять вдома.

Дворових собачок хтось потравив у дворі за адресою: Домбровського, 16-а.

Жителів будинку до глибини душі це вразило. Вони шоковані.

“Собачки вмирали півгодини в страшних конвульсіях. А діти, які зараз через карантин перебувають вдома, на це все дивились й плакали. Не можна було спокійно дивитися на ридання сусідки Олени Журавської, яка цих собачок любила й кожен день їх годувала. Зараз біля під’їзду лежать трупи нещасних тварин”, – розповідає Валерій Нужда, який живе в цьому будинку.

Валерій Нужда звернувся в ЖЕК, щоб вияснити, хто міг бути до цього причетним, оскільки, за його інформацією, деякі жителі будинку писали заяви в ЖЕК, з проханням розібратися з собаками, які проживають в дворі й яких люди підкормлюють.

– ЖЕК відповів: “Нас це не стосується” – розповідає Нужда.

– Щоб ті, хто взяв на себе право відбирати життя побачили, як вмирають ці собаки… Тварини, прощаючись зі світом так жалісно скавчали, що плакали всі люди, які це бачили, – говорить не стримуючи емоцій Валерій Нужда.

В сусідньому будинку раніше був подібний інцидент. Але тоді люди вчасно відвезли собак в клініку й врятували їм життя.

“Для дітей – тяжка психологічна травма. Ми намагались їх заспокоїти, але вони так ридали, що не можна було заспокоїти. Для чого це робити – це ж живі створіння. Якщо хтось вважає що це нормально, то я вважаю, що це ненормально”, – каже очевидець.