До Великодніх свят на Житомирщині відкрили виставку картин

Сьогодні в Кмитівському музеї образотворчого мистецтва імені Й. Д. Буханчика відкрили всеукраїнську виставку художніх творів «Щедрість рідної землі» присвячену Великоднім святам.

На виставці представлені роботи в різних техніках, різних жанрів та всі вони об’єднані єдиною тематикою – щедрістю рідної землі.

Про це інформує прес-служба облдержадміністрації.

На полотнах художники з Полтави, Вінниці, Львова, Києва, Маріуполя, Житомира та інших міст зобразили мальовничі куточки України, красу її природи, велич церков та соборів, святинь, світле свято Воскресіння Христа.

Всеукраїнська виставка художніх творів «Щедрість рідної землі» до Великодніх свят триватиме місяць.

Всі бажаючі під час травневих свят та вихідних можуть долучитися до прекрасного та завітати до Кмитівського музею.

До речі, в музеї у цей же час ще експонуються твори молодих художників Житомирщини.

Довідково:

Кмитівський музей образотворчого мистецтва імені Й. Д. Буханчика – це музей, який розташований у селі Кмитів Коростишівського району всього за 20 км від обласного центра.

Це важливий культурно-просвітній осередок району та області, у якому представлено цінне й велике зібрання витворів радянського мистецтва, зокрема у стилі соцреалізму, унікальний сільський художній музей Житомирщини.

Кмитівський музей образотворчого мистецтва ім. Й. Буханчука розташований у спеціально зведеному у СРСР (за індивідуальним авторським проектом) просторому приміщенні у центрі села.

В музеї просторі виставкові зали, яскраве денне освітлення, що ллється зі світових ліхтарів даху приміщення, все сприяє головній меті відвідувачів – зустрічі з прекрасним світом мистецтва.

В експозиціях музею близько 3000 творів живопису, графіки, скульптури, декоративно-прикладного мистецтва, які розмістились в 10 залах.

Особливістю експозицій музею є їх багатонаціональний характер. Тут представлені роботи художників усіх республік колишнього Радянського Союзу.