Міський голова Житомира: «Я не маю наміру на непрацюючі ліфти вішати бренд політичної сили, яка цього добивалась»

Про це сказав міський голова Житомира Володимир Дебой, коментуючи на минулому засіданні міськвиконкому наміри фракції “Фронту Змін” скасувати ліфтові картки в Житомирі.

Водночас, член виконкому, депутат обласної ради Сергій Сухомлин переконував присутніх в економічній доцільності відміни ліфтових карток й включення обслуговування житомирських ліфтів в оплату комунальних послуг.

Сухомлин повідомив, що вивчив досвід інших міст, і сказав, що можна платити не 100 гривень в місяць (4 ліфтові картки), а 20. Водночас, підтвердження реальності таких розрахунків депутат не надав.

У той же час начальник житлового управління міської ради Світлана Півоварова апелювала Сухомлину. Каже – є базовий тариф на обслуговування ліфту й його величина для житомирян сягатиме не 20-ти, а 80-ти гривень і більше. І платитимуть за ліфт всі – навіть ті, хто живе на перших поверхах, ті, хто ліфтом взагалі не користується.

Примусове введення в комунальний платіж оплати послуг з обслуговування ліфтів може погіршити ситуацію з оплатою самих комунальних послуг.

Якщо перестануть сплачувати “комуналку”, це призведе до зупинки ліфтів, як це було в 2000-му році.

Тоді, до речі, саме запровадження системи ліфтових карток врятувало Житомир від “ліфтового колапсу”.

Сьогодні житомиряни мають можливість самі обирати, якою системою сплати за послуги ліфту їм користуватися.

Забезпечити право самим жителям будинків вирішувати – відмовлятися від ліфтових карток, чи користуватися ними – таку позицію відстоює міський голова Володимир Дебой.

Мер міста наголошує: “Я не маю наміру на непрацюючі ліфти вішати бренд політичної сили, яка цього добивалась”.

З 2011 року житомирянам надано право самостійно обирати, користуватимуться вони ліфтовими картками, чи ні. Проте, Житомир допоки має негативний досвід відміни ліфтових карток – через несплату мешканців, ліфти вже через кілька місяців зупиняють.

Водночас, Володимир Дебой пропонує опозиції й владі спільно випрацювати найоптимальніший варіант оплати за експлуатацію ліфтів у Житомирі й не переводити це господарське питання в політичну площину.